Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Cum sa-ți păstrezi casa organizată: 4 trucuri care funcționează

Cum sa-ți păstrezi casa organizată: 4 trucuri care funcționează

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
393

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Știm cu toți cât e de frustrant să cauți prin casă un lucru care știi sigur că e acolo, pentru ca apoi să-l găsești întâmplător într-un loc în care nu are ce căuta, fără a avea vreo idee cum a ajuns acolo. Se întâmplă de obicei când îți scapă niște detalii în ceea ce privește ordinea în locuință, iar pentru a te scuti de astfel de experiențe îți sugerăm câteva trucuri ușor de reținut.

Debarasează-te de lucrurile inutile

De cele mai multe ori, la baza dezordinii care se instalează în casă stau lucrurile de care nu mai ai nevoie, dar de care nici nu te desparți. Acestea ocupă inutil mult spațiu, și astfel nu mai rămâne suficient loc pentru lucrurile pe care le folosești. Așa se ajunge ca, în timp ce șifonierul e plin de haine care au rămas mici, s-au uzat ori nu mai sunt la modă, lucrurile pe care le porți stau pe spătarele scaunelor sau frumos împăturite pe birou. E valabil și în cazul debaralei pline cu nimicuri și al oricărui spațiu de depozitare din casă. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație, scapă cât mai rapid de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Pe cele care mai pot fi folosite le poți dona sau poți vinde din ele, în timp ce restul trebuie să ajungă la gunoi sau la centrele de reciclare.

Folosește dulapuri suspendate

Dacă ți se pare că un dulap clasic ocupă prea mult loc și te încurcă, apelează la dulapurile suspendate. Aceasta e o soluție excelentă mai ales pentru baie și bucătărie, lăsându-ți astfel mai multă libertate de mișcare. Spre exemplu, dulapurile de baie de la producătorul Cersanit, se montează direct pe perete ocupând un spațiu căruia nu i-ai putea da o altă utilitate. În acest mod, poți depozita aici prosoapele și halatele de baie curate, împreună cu celelalte accesorii care nu vor mai sta împrăștiate prin toată încăperea.

Depozitează lucrurile în funcție de cât de des le folosești

Acesta este un alt truc ce te ajută să nu întorci casa pe dos atunci când ai nevoie de ceva, pentru că îți permite să găsești ușor lucrul respectiv. Dacă e să ne referim la îmbrăcăminte, la finalul fiecărui sezon, fă-ți un obicei de a pune la îndemână lucrurile pe care urmează să le porți, în timp ce hainele din sezonul recent încheiat pot fi puse pe rafturi separate sau într-un dulap în care nu umbli zilnic. Procedează la fel și în cazul încălțămintei, dar și al obiectelor casnice pe care le folosești zilnic.

Etichetează recipientele

Recipientele cu tot felul de ingrediente din bucătărie te pot pune în încurcătură când gătești. Chiar dacă ai reținut ordinea lor în dulap, memoria îți poate juca feste și astfel poți confunda ușor boiaua dulce cu cea iute sau semințele de chia cu cele de mac. Mult mai simplu ar fi dacă ai eticheta toate recipientele, notând pe fiecare în parte denumirea ingredientului. Sfatul este valabil și în cazul sertarelor cu diferite mărunțișuri sau piese, care ar trebui să fie compartimentate, iar fiecare secțiune să aibă aplicată o etichetă cu lucrurile ce pot fi găsite acolo. Astfel, nu vei mai căuta piulițe în sertarul cu bolduri sau ață de cusut în raftul cu medicamente.

Folosește spațiul pe verticală

O modalitate eficientă de a avea la dispoziție suficient spațiu pentru depozitare și totodată suficient loc în camere este amenajarea mobilierului pe verticală. Astfel, în locul unui dulap lat, ce ocupă o bună parte din pardoseală, optează pentru unul îngust și înalt, cu mai multe rafturi. Acesta va lăsa camera mai liberă ocupând spațiu pe verticală și fiind la fel de încăpător.

Apelând la aceste soluții, locuința va fi mult mai ordonată și îți va fi mai ușor să păstrezi această ordine cât mai mult timp.

Sursa foto: unsplash.com/photos/eyNDKOHUDSc

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro