Timisoara

Cum sa-ti protejezi locuinta de musafirii nepoftiti? 3 masuri impotriva patrunderilor prin efractie

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
944

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Chiar daca, la ora actuala, siguranta locuintelor in Romania se afla la un nivel destul de ridicat, problema patrunderilor prin efractie nu a disparut complet. Astfel, multi oameni au surpriza neplacuta ca, atunci cand se intorc acasa, dupa o anumita perioada, sa observe ca le lipsesc bunuri materiale, in special bani. In mod evident, aceasta problema apare mai des in zonele rurale sau in cele mai slab dezvoltate, dar nici in orase lucrurile nu stau mai bine.

Prin urmare, este important sa stii cum sa previi aceste situatii, pentru a nu fi nevoit sa investesti bani in reachizitionarea obiectelor pierdute.

Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni patrunderile prin efractie

Pentru a evita musafirii nepoftiti, trebuie sa faci in asa fel incat sa se poata observa ca locuinta ta este supravegheata non-stop prin diferite metode. In acest fel, oricine va lua in calcul o eventuala patrundere prin efractie se va razgandi instant.

Nu oferi vizibilitate

Cele mai multe spargeri au loc din cauza faptului ca infractorii au informatii clare ca, in locatia vizata, se afla bunuri materiale de mare valoare. Foarte rar se intampla ca spargatorii sa patrunda intr-o casa despre care nu stiu nimic. Prin urmare, este important sa nu tii la vedere obiecte valoroase, pentru a nu le starni acestora interesul. De asemenea, evita sa dai astfel de detalii persoanelor pe care nu le cunosti sau in care nu ai incredere totala. Discretia este una dintre cele mai bune masuri impotriva hotilor.

Da senzatia de activitate in locuinta


Casele goale sunt tintele principale ale raufacatorilor. Motivul il reprezinta faptul ca, astfel, au timp sa sustraga o multime de lucruri fara a lasa urme si fara a fi surprinsi de proprietari. De aceea, este important sa dai impresia, in mod constant, ca, in locuinta, exista activitate si ca cineva trece permanent sa o verifice. Indiferent ca lasi o lumina aprinsa sau, pur si simplu, faci putin zgomot, cat sa nu deranjezi vecinii, dar sa dai impresia ca, in interior, locuieste cineva, aceste metode dau intotdeauna rezultate.

Scoate in evidenta sistemele de supraveghere


Este esential ca potentialii infractori sa stie ca blocul sau casa in care locuiesti sunt supravegheate in mod constant. Astfel, achizitioneaza-ti un sistem de supraveghere de la a2t.ro si monteaza-l in asa fel incat sa fie cat mai evident. In acest fel, reduci mult posibilitatea ca cineva sa ia in calcul o eventuala spargere.

Asadar, este absolut necesar sa investesti in sistemele de supraveghere a locuintei tale, deoarece, astfel, vei fi in siguranta si vei evita eventualele pagube materiale survenite in urma unei spargeri. Astfel, vei putea pleca linisit in vacanta, stiind ca bunurile tale sunt in siguranta.

sursa foto: envato.com