Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Cum scapi definitiv de gușă: 4 metode eficiente

Cum scapi definitiv de gușă: 4 metode eficiente

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gușa (bărbia dublă) apare atunci când sub nivelul bărbiei se depune un strat important de grăsime. De cele mai multe ori, apariția gușei este cauzată de creșterea greutății corporale, însă poate fi pusă și pe seama moștenirii genetice sau a scăderii elasticității pielii survenite odată cu înaintarea în vârstă. Dacă te confrunți cu apariția gușei și vrei să scapi de ea, există câteva soluții. Citește în continuare și află cele mai eficiente metode la care poți apela.

Exercițiile fizice

La nivelul gâtului și feței sunt localizați o serie de mușchi ce pot fi tonifiați prin efectuarea unor exerciții fizice specifice. Exercițiile pot fi efectuate în fiecare zi timp de câteva minute. Pentru a te asigura că efectuezi exercițiile corect și pentru a evita apariția unor răniri accidentale, apelează la un fizioterapeut care să îți indice tipul exercițiilor fizice și modul corect de execuție.

Alimentația

Dacă apariția gușei este cauzată de creșterea greutății corporale, slăbitul te poate ajuta să scapi de ea. O alimentație echilibrată și nutritivă este cea mai eficientă și durabilă metodă de a scădea în greutate. Pe măsură ce numărul kilogramelor scade, efectul va fi vizibil atât la nivelul feței, cât și la nivelul gâtului.

Iată câteva principii ale unei alimentații echilibrate:

  • consumă 4 porții de legume pe zi;
  • consumă 3 porții de fructe pe zi;
  • înlocuiește cerealele rafinate cu variante integrale (de exemplu, consumă pâine integrală în loc de pâine albă);
  • evită alimentele procesate;
  • consumă carne slabă (de pui sau de pește);
  • consumă alimente bogate în grăsimi bune (ulei de măsline, avocado, nuci);
  • evită alimentele prăjite;
  • scade aportul de zahăr.

Liposucția

Dacă apariția bărbiei duble nu este legată de creșterea ponderală, ci este cauzată de factori genetici, liposucția gușei poate reprezenta o soluție. Liposucția este o intervenție chirurgicală minim invazivă prin care este îndepărtată grăsimea localizată în stratul profund al pielii.

Mezoterapia

Mezoterapia este o procedură minim invazivă care folosește ace de dimensiuni mici prin intermediul cărora sunt livrate la nivelul stratului profund al pielii substanțe care accelerează procesul de dizolvare a grăsimii. Această procedură se poate realiza în cabinetul medicului dermatolog sau al unui chirurg plastician. Mezoterapia se practică în ședințe succesive de tratament între care se lasă aproximativ o lună de pauză.

În concluzie, în funcție de factorul care a condus la apariția gușei, ai la dispoziție o serie de metode prin care poți ameliora aspectul ei. Dacă gușa a apărut ca urmare a creșterii ponderale, dă o șansă activității fizicii și alimentației înainte de a apela la proceduri invazive.


Surse informative:
McDermott, Annette. “How Can I Get Rid of My Double Chin?” Healthline, 15 May 2019, healthline.com/health/how-to-get-rid-of-double-chin.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-medical-professionals-wearing-personal-protective-equipment-4483327/

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/