Timisoara

Cum se aleg peleții pentru centrala termică sau șemineul de acasă?

Cum se aleg peleții pentru centrala termică sau șemineul de acasă?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
313

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ai ales să îți încălzești locuința cu o sobă, un șemineu sau o centrală pe peleți, meșterii sibieni de la Pefoc, ajutați și de ce cei peste 20 de ani de activitate în domeniul soluțiilor termice alternative de calitate premium, ne vor prezenta în rândurile următoare, cum se aleg peleții potriviți pentru dispozitivul tău termic!

Un pelet de calitate A1 vândut la tonă sau la sac este ideal pentru încălzirea eficientă a unei locuințe care folosește acest tip de combustibil fosil (sobă, termoșemineu, centrală, etc). Peleții de calitate superioară îți vor asigura un randament maxim, o ardere completă și curata, în timp ce, un pelete de calitate slabă, are potențialul nedorit inclusiv de a bloca dispozitivul termic, de a crește consumul și în consecință, de a te face să arunci bani pe foc la propriu. Atenție însă! Prețul nu e singurul indicator ce răspunde la întreabarea care sunt cei mai buni peleți de vânzare de pe piață.

Cum se aleg peleții pentru centrala termică sau șemineul de acasă?

Înainte de a alege tipul și calitatea acestui material mai ecologic decât lemnul brut, ar trebui să știm ce este un pelet. Peleții se obțin prin comprimea rumegușului de lemn, printr-un proces mecanic al materialelor provenite din natură, fiind astfel un combustibil ecologic și prietenos cu mediul înconjurător, cei mai buni fiind prelucrați îndelung până să ajungă pe piața, fie că sunt vânduți la sac sau la tonă.

Din punct de vedere vizual, un pelet de calitate trebuie să se prezinte sub forma unui produs compact, bucăți întregi fără contaminare, praf sau structură sfărâmicioasă și să prezinte o culoare consistentă alături de o lungime uniformă. Atunci când deschizi un sac de peleți, acesta trebuie să aibă un miros de lemn proaspăt - un indiciu olfactiv care îți poate spune imediat dacă peletele respectiv este de calitate premium sau nu.

Peleții de cea mai bună calitate au un preț mai ridicat făcând parte din clasa A1EN+, indiferent de esența lor lemnoasă (brad, fag sau stejar). Aici ne referim la norme productive superioare. Pentru a avea aceasta certificare, producătorul trebuie să respecte anumite standarde calitative pentru a ajuta termoșemineul sau soba peleți, să funcționeze în parametri optimi!

Testul peleților cu vasul de apă

Dacă doriți să testați rapid calitatea peletului, tot ce trebuie sa faceți, este să introduceți o mână de peleți într-un vas cu apă. Un pelet de calitate se va scufunda aproape instantaneu datorită densității mari, iar în funcție de câte reziduuri rămân pe fundul vasului, poți primi și un indiciu despre cât de curat este produsul achiziționat. Așadar, iată o metodă foarte simplă și eficientă pentru testarea calității peletului.

În concluzie, folosirea unui pelet de calitate slabă, poate conduce la un consum foarte mare într-un ciclu de ardere de 24h. Nu de puține ori, meșterii de la Pefoc au întâlnit clienți care se plângeau că echipamentul lor consumă și câte 3 saci de peleți pe zi, fără a avea un randament satisfăcător. Așadar, sfatul specialiștilor este să optați mereu pentru peleți de calitate superioară și chiar dacă poate părea mai scump, pe termen lung, investiția va fi amortizată datorită optimizării consumului printr-o ardere curată, completă și de lungă durată.

Iar dacă ești în căutarea unui șemineu pe peleți, a unei sobe pe peleți sau a unui termoșemineu pe peleți cu puterea unei centrale clasice, pefoc.ro este casa virtuală a celor mai bune soluții termice alternative. Poți alege dintr-o gamă variată de focare ce funcționează pe bază de peleți, produsele putând fi comandate direct de pe site și văzute în prealabil, în showroom-ul propriu de la Sibiu sau de la colaboratorii din întreaga țară, în cele mai bune condiții de pret și cu transport gratuit până la tine acasă!