Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cum se gătește păstrăvul pe grătar fără să se lipească?

Cum se gătește păstrăvul pe grătar fără să se lipească?

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
1385

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cu toate că păstrăvul, alături de celelalte specii din clasa salmonidelor, se bucură de o carne extrem de bogată în nutrienți extrem de benefici organismului nostru, precum: acizii grași Omega 3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 și alte elemente sănătoase, românii se cam feresc de acest tip de carne din cauza riscului de a se lipi sau de a se desprinde, mai ales atunci când este gătită pe un gratar carbuni. Tocmai de aceea, echipa Pefoc - meșterii sibieni în comercializarea de șeminee și grătare profesionale - ne-au pregătit o serie de trucuri ce ne vor ajuta să preparăm perfect, un păstrăv suculent la grătar!

Sfaturi pentru cel mai bun păstrăv pe grătar care nu se lipește


Există o mulțime de metode de preparare a păstrăvului la grătar, fără a-l întoarce de prea multe ori în scopul de a nu se lipi de grilajul grătarului. Acest principiu se aplică cel mai bine în cazul grill-urilor cu foc deschis precum un grătar pe cărbuni sau un gratar pe gaz! Așadar, iată câteva recomandări de a găti păstrăvul la grătar, ca să te poți bucura de un preparat final compact, delicios, fraged și foarte sănătos:

Păstrăv în folie de aluminiu


Probabil că nu este prima dată când auzi de această tehnică, numărându-se printre cele mai des întâlnite metode de preparare a păstrăvului direct pe grătar. Această tehnică te va ajuta să nu lipești carnea de grilaj, facilitând conservarea aromei mult mai bine la finalul sesiunii de gătit.

Păstrăv ,,îmbrăcat” în foi de viță de vie


Asemenea metodei cu folia de aluminiu, o altă varianta prin care poți găti delicat carnea de păstrăv pe grătar, este să-l îmbraci cu foi de viță de vie. Cu toate că îți poate oferi rezultate excelente, această metodă te privează de acea crustă crocantă și sărată de la exterior, care poate fi obținută doar prin rumenirea directă pe grătarul încins.

Metoda grătarului încins foarte bine


În cazul în care îți dorești să ai parte de ambele - crustă crocantă și un preparat compact la grătar - și nu îți este teamă să riști puțin, poți pune păstrăvul direct pe grătarul foarte încins. Îți recomandăm totuși, să aștepți până când grill-ul folosit să atingă temperatura maximă de gătire. Mai apoi, unge carnea de pește cu un strat generos de ulei de măsline înainte de a-l pune direct pe grill-ul încins. Evident, pentru a găti perfect un pastrav la gratar, ai nevoie și de un dispozitiv pe măsură. Experții în gastronomie ne explică faptul că, nu toate grătarele sunt potrivite pentru a găti carne de pește în mod corespunzător! De aceea, trebuie să optezi pentru un grill care permite gătirea unui astfel de preparat în siguranță și fără a risca distrugerea cărnii.

Așadar, pe site-ul meșterilor pefoc.ro poți descoperi și comanda o gamă întreagă de modele de grătar clasice, pe gaz sau electrice destinate, atât gătirii preparatelor din pește, cât și a celor din pui, vită, porc, fructe de mare și altor ingrediente sensibile cu gill-ul încins. Oferta este vastă și propune prețuri accesibile pentru orice tip de buget și preferințe.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro