Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum se întrețin vasele din granit

Cum se întrețin vasele din granit

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
692

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Când te gândești la granit, primul lucru care îți vine în minte este rezistența lui. Ce altceva ai putea spune despre materialul din care s-au construit unele dintre cele mai vechi construcții pe care le cunoaștem astăzi, piramidele din Giza (ca elemente decorative și material de construcție)? Drumul granitului de la piramidele egiptene în bucătăriile noastre a fost lung și interesant și în mod cert drumul acestei roci nu se termină aici.

Cum se formează granitul

Granitul este una dintre cele mai vechi pietre naturale. Se formează undeva în mijlocul pământului, unde n-a ajuns picior de om, din lavă. Pe măsură ce lava se ridică la suprafața pământului, începe procesul de răcire, în cursul căruia granitul devine atât de tare încât depășește chiar și duritatea diamantului. Îți poți face o idee cât de dur este granitul dacă te gândești că Statuia Libertății este așezată pe o structură din granit. În plus, roca suportă acțiuni mecanice și chimice și este rezistentă la zgârieturi.

Granitul ca materie primă

În mod cert, granitul este unul dintre cele mai utilizate materiale din întreaga lume. Romanii de pildă l-au folosit, din cele mai vechi timpuri, pentru diverse tipuri de construcții: coloane, obeliscuri, morminte, temple, monumente, pavarea drumurilor sau a spațiilor publice. În Renaștere, granitul a intrat în casele oamenilor (băi, piscine), dar a continuat să fie folosit ca material de construcție (case, monumente, biserici, palate, temple).

În zilele noastre, granitul este preferat în amenajarea caselor fiindcă are cel puțin trei avantaje imbatabile:

 • costul accesibil (costurile cu exploatarea au scăzut, mașinăriile mărunțesc granitul, costurile cu forța de muncă s-au redus de asemenea);
 • rezistența crescută;
 • durabilitate;
 • frumusețe.

Tipuri de granit

În ceea ce privește culoarea, există mai multe tipuri de granit:

 • cenușiu;
 • albăstrui;
 • rosu;
 • galben.

Dar nu numai culoarea face diferenta atunci când vorbim despre granitul din locuințele noastre, ci și încăperea care îi va fi destinația. Pentru că granitul este o rocă densă și pentru că absoarbe puțină apă, este perfect pentru baie, și pentru bucătărie (pardoseală, blat, vase de bucătărie, dar nu numai). Poți găsi toate aceste produse din granit, inclusiv accesorii pentru bucătărie online, pentru amenajarea unei bucătării moderne și frumos utilate.

Cum se întrețin vasele din granit

Granitul nu este dificil de întreținut și se pătează greu.

 • Granitul este rezistent și durabil (inclusiv la temperaturi extreme), dar în funcție de locul unde s-a format și de procesul pe care l-a parcurs rezistența la lichide și la pete diferă. Roca cea mai indicată pentru casele noastre este granitul șlefuit. Acesta a suferit un tratament ce l-a făcut impermeabil și ușor de întreținut (este rezistent la apă și la substanțe grase), pentru că granitul nu este impermeabil în mod natural.
 • Dacă nu este șlefuit (în stare brută) granitul poate păstra petele de grăsime.
 • Atenție întotdeauna la compoziția materialului din care este confecționat vasul, pentru că există un tip de granit compus din marmură și ciment. Acesta este ușor de curățat (se poate face cu apă și detergent sau săpun). În cazul acestui tip de granit este interzisă folosirea clorului.
 • Granitul poate fi curățat și cu buretele pe care s-a aplicat o soluție pentru geamuri.
 • Se recomandă curățarea imediată a petelor de pe vase, dacă acestea au apărut.
 • Nu este recomandat să folosești la curățarea vaselor din granit produse pe bază de acid (folosite în special la igienizarea băii).
 • Pentru a preveni situațiile neplăcute, nu se recomandă nici folosirea unor produse de curățare precum amoniacul, oțetul sau clorul.
 • Există detergent lichid special pentru curățarea și întreținerea suprafețelor pretențioase din granit. Detergentul poate conține un adaos suplimentar de ceară, care dă granitului o strălucire deosebită. De asemenea, detergentul curăță suprafețele foarte bine, nu face foarte multă spumă, nu lasă urme, nu conține acizi care să dăuneze granitului și nu este afectat de duritatea apei. Are efect de curățare și de parfumare a suprafeței și igienizează foarte bine.

În consecință, vasele din granit pot completa perfect bucătăria ta și sunt ușor de întreținut. Nu este nevoie de efort, doar de produse de curățare adecvate pentru această rocă.

Sursa foto: imgur.com/a/1inGvLY

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro