Timisoara

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

CBS Medcom Hospital Timisoara reprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei ...

https://medcom.ro

Cum se întreține și se curăța granitul

Cum se întreține și se curăța granitul

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
1455

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Deși granitul este probabil una dintre cele mai puternice roci de pe planetă, chiar și el are nevoie de întreținere și de curățare, la anumite perioade. Dacă ai în casă elemente decorative sau constructive din granit atunci te vei bucura să afli că procesul de mentenanță nu este deloc greu și că poți face asta chiar și tu fără prea mari probleme și mai ales fără a investi foarte mult în acest proces.

Ce ar trebui să știi despre granit?

Granitul este o rocă magmatică, formată în urma erupțiilor vulcanice, cu ajutorul magmei fierbinți de mare adâncime. Ulterior răcirii, granitul devine o suprafață lină, deloc poroasă, cu duritate și rezistență foarte mare. Rezistențele granitului nu sunt numai mecanice ci și specifice, deoarece vei vedea că granitul are rezistențe la raze UV și la condiții meteorologice extreme. Granitul este așadar un material perfect, iar dacă vrei într-adevăr o piatră naturală potrivită pentru orice tip de lucrări, atunci poți alege granit de calitate de la Piatraonline.ro.

Cum se curăță granitul?

Față de marmură sau travertin, care pot rămâne pătate în urma expunerii îndelungate la anumite substanțe, granitul, datorită suprafeței sale, nu permite pătarea, ciobirea sau decolorarea suprafețelor. Din acest motiv gama de soluții de curățare și detergenți pe care îi poți folosi este foarte largă, astfel încât să nu periclitezi în niciun fel structura granitului.

Specialiștii ne atrag atenția asupra recomandării de a folosi totuși produse speciale pentru granit, menite să îi păstreze acestuia luciul și frumusețea. Este foarte important să nu folosești produse pe bază de clor pentru a nu afecta suprafețele, deoarece clorul poate mătui ușor luciul granitului. Acest luciu poate reveni, atunci când granitul este periat cu un disc de pâslă, însă este de preferat să eviți folosirea produselor din clor, pentru a-ți proteja investiția.

Cum se întreține granitul?

Întreținerea granitului se face foarte simplu, folosind metodele uzuale de curățare, cu lavete sau mopuri, cu apă la temperatura camerei. Dacă vorbim despre granitul lucios, acesta se va curăța cu foarte mare ușurință, deoarece suprafața nu permite aderența prafului sau a altor tipuri de murdărie. Pe de altă parte, în cazul granitului fiamat acesta ar putea fi curățat cu ajutorul sistemelor de curățare cu presiune, caz în care apa cu presiune va reuși să curețe chiar și cele mai dificile locuri de pe suprafață. Granitul fiamat are o suprafață ușor mai poroasă decât cea a granitului drept pentru care va necesită operațiuni mai ample puțin de curățare.

Accesorii profesionale pentru întreținerea granitului

Pentru curățarea și întreținerea granitului ar trebui folosite nu doar produse profesionale ci și accesorii profesionale, iar acestea pot fi achiziționate din magazine specializate. Vei avea nevoie de lavete speciale și bureți de curățare, dar și de raclete sau lavete abrazive, agreate însă de specificatiile producatorilor. Vei vedea că aceste produse te vor ajuta să cureți în mod corect și profesional suprafețele din granit, bucurându-te astfel pentru cât mai mult timp de acesta.

Ce ar trebui să faci pentru a proteja granitul?

Deși granitul în starea sa finisată este suficient de frumos, de elegant și de sigur, este nevoie de mai mult pentru a-i asigura protecția. Poți astfel să îi faci o impermeabilizare a suprafeței, sau o sigilare, care va funcționa precum o peliculă de protecție, însă care poate modifica aspectul final al granitului sau vei putea face o impregnare a porilor granitului astfel încât apa să nu mai poată pătrunde deloc în suprafață, iar o dată cu aceasta nici substanțele folosite pentru curățare sau murdăria și praful.

Granitul este un material nepretențios și rezistent în timp, iar pentru a-i asigura rezistența poți folosi produsele speciale de curățare și mentenanță, astfel încât să îi prelungești cât mai mult durata de viață.

Sursa foto: piatraonline.ro/solutii-tratare-si-curatare/detergenti

Filtre articol

Categorie articol: Mesterul casei

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro