Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum se utilizeaza camera cu termoviziune

Cum se utilizeaza camera cu termoviziune

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
466

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Toate obiectele emit energie infrarosu, cunoscuta sub numele de semnatura de caldura. O camera cu termoviziune detecteaza si masoara energia infrarosie a obiectelor. Camera converteste acele date din infrarosu intr-o imagine electronica care arata temperatura aparenta a suprafetei obiectului masurat. O camera cu termoviziune contine un sistem optic care concentreaza energia infrarosie pe un cip detector special (matrice de senzori) care contine mii de pixeli detectori aranjati intr-o grila.

Fiecare pixel din matricea de senzori reactioneaza la infrarosu, fiind concentrat asupra acestuia si produce un semnal electronic. Procesorul camerei preia semnalul de la fiecare pixel si ii aplica un calcul matematic pentru a crea o harta de culori a temperaturii aparente a obiectului. Fiecarei valori de temperatura i se atribuie o culoare diferita. Matricea de culori rezultata este trimisa in memorie si pe afisajul camerei ca o imagine de temperatura (imagine termica) a acelui obiect.

Multe camere cu termoviziune includ si o camera cu lumina vizibila care capteaza automat o imagine digitala standard cu fiecare apasare a butonului. Prin amestecarea acestor imagini este mai usor sa corelezi zonele cu probleme din imagine in infrarosu cu echipamentul sau zona pe care o inspectezi.

De ce camerele cu termoviziune functioneaza mai bine noaptea?


Camerele cu termoviziune tind sa functioneze mai bine pe timp de noapte, dar nu are nimic de-a face cu starea mediului inconjurator fiind lumina sau intuneric. Mai degraba, deoarece temperatura ambientala, si, mai important, temperatura centrala a obiectelor si a mediului altfel neincalzite - este aproape intotdeauna semnificativ mai scazuta noaptea decat in timpul orelor de lumina solara, senzorii de imagine termica sunt capabili sa afiseze zonele calde cu un contrast mai mare.

Chiar si in zilele relativ racoroase, energia termica de la soare va fi absorbita treptat de cladiri, drumuri, vegetatie, materiale de constructie si multe altele, in timp ce afara este lumina zilei. Si, pentru fiecare grad in care aceste tipuri de obiecte cresc in temperatura ambianta pe parcursul zilei, ele devin mai putin distincte de alte obiecte calde pe care senzorul camerei este folosit pentru a detecta si evidentia.

Din acelasi motiv, cele mai multe camere termoviziune vor afisa obiecte calde intr-un contrast mai clar dupa cateva ore de intuneric, mai degraba decat dupa apusul soarelui, chiar si in timpul orelor de lumina, vor fi de obicei mai eficiente dimineata devreme decat in mijlocul zilei.

Camerele cu termoviziune functioneaza prin sticla?


S-ar putea sa fii surprins sa afli ca o astfel de camera cu termoviziune nu functioneaza in general prin sticla. O explicatie completa a motivelor tehnice pentru aceasta ar fi oarecum complexa din punct de vedere fizic, dar principiul este destul de simplu. In esenta, o foaie de sticla permite trecerea luminii vizibile, dar actioneaza putin ca o oglinda pentru lungimile de unda in infrarosu.

Daca ar fi sa indreptati o camera de detectare termica catre o fereastra, ceea ce ati vedea pe ecran nu ar fi o redare termica clara a ceea ce se afla pe cealalta parte.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro