Timisoara

Cum stii ca a venit momentul ca gazduirea VPS sa o inlocuiasca pe cea partajata?

Cum stii ca a venit momentul ca gazduirea VPS sa o inlocuiasca pe cea partajata?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
373

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Gazduirea web, desi esentiala pentru orice site, se numara printre cele mai neintelese servicii online. Este valabil atat pentru antreprenorii care tocmai ce si-au construit primul site, dar si pentru cei care sunt in online de ani buni. Multi stiu ca au nevoie de hosting, insa putini cunosc si motivele. Drept urmare, majoritatea persoanelor aleg servicii de slaba calitate sau nepotrivite, materializate in performante scazute. In general, la inceput de drum se achizitioneaza abonamente de gazduire partajata, ceea ce reprezinta o varianta rezonabila in multe cazuri. Pretul este mic, iar anumite companii ofera servicii de foarte buna calitate. Cu toate acestea, este un serviciu care nu poate sa sustina o afacere in crestere, indiferent de compania cu care colaborezi sau de cat de multi bani platesti. La un moment dat, va fi necesar sa optezi pentru gazduire VPS.

Care este diferenta dintre gazduirea VPS si cea partajata?

Gazduirea partajata presupune ca mai multe site-uri sa imparta acelasi server, precum si resursele (latime de banda, CPU, RAM) intr-o maniera pe care am putea sa o descriem simplu: primul venit, primul servit. Ce inseamna acest lucru? Spre exemplu, daca oricare dintre site-urile prezente pe server prezinta o grafica sau ruleaza aplicatii care necesita multe resurse, atunci toate celelalte site-uri vor fi afectate in mod negativ. In cazul gazduirii VPS, site-urile impart in continuare acelasi server, insa fiecare primeste resursele proprii. Practic, serverul este impartit in mai multe compartimente diferite, motiv pentru care am putea sa-l asemanam cu un mini server dedicat.

Cum stii ca este momentul sa optezi pentru gazduire VPS?

  1. Site-ul tau se incarca greu. Daca remarci ca viteza de incarcare este din ce in ce mai slaba, cauza poate sa fie gazduirea web de care beneficiezi. Este important ca site-ul tau sa se incarce in mai putin de 3 secunde indiferent de grafica sau de numarul de videoclipuri sau imagini dintr-o pagina.
  2. Iti doresti un nivel de securitate mai inalt. Cel putin daca detii un magazin online, securitatea site-ului reprezinta un criteriu extrem de important. Gazduirea partajata nu este atat de sigura precum gazduirea VPS din cel putin un motiv: avand in vedere ca nu exista o compartimentare, orice virus care afecteaza oricare dintre celelalte site-uri, te va afecta si pe tine. Daca stii ca stochezi informatiile personale ale clientilor, atunci este important sa optezi pentru gazduire VPS.
  3. Te astepti la o crestere de trafic impresionanta. Gazduirea partajata este suficienta pentru un site la inceput, care nu primeste foarte multe vizite intr-o singura zi. Dar daca brandul tau deja a capatat notorietate, iar traficul creste de la zi la zi, atunci este nevoie de o schimbare. De altfel, ia in considerare campaniile pe care le organizezi. Spre exemplu, daca pregatesti o promotie cu potential, un trafic foarte mare va face ca site-ul sa nu se mai incarce. Un site offline nu poate fi accesat, deci nu poate sa vanda, iar imaginea brandului tau poate fi afectata iremediabil.

Inainte de a opta pentru gazduire VPS, este important sa consulti un specialist in domeniu care sa faca o analiza obiectiva pentru site-ul tau. In orice caz, acest tip de hosting are un pret accesibil si reprezinta o investitie care va aduce numai avantaje business-ului tau.