Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Cum utilizezi corect o mașină de spălat vase

Cum utilizezi corect o mașină de spălat vase

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 6 zile
Vizualizari
1001

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mașina de spălat vase este una dintre inovațiile în materie de electrocasnice pentru bucătărie. Motivul este lesne de înțeles, pentru că după ce faci o astfel de achiziție vei uita de grija farfuriilor lăsate în chiuvetă, de curățat pahare după ce pleacă musafirii sau de frecat oalele de grăsime după ce gătești. O mașină de spălat vase vine cu numeroase avantaje, de la un consum de apă mult mai mic față de spălarea manuală și până la timpul economisit zilnic, pe care îl poți folosi în alte scopuri. Cu alte cuvinte, nu vei mai petrece zeci de minute în bucătărie să cureți vasele murdare și, în plus, farfuriile, tacâmurile sau paharele din casa ta vor arăta impecabil, fără urme sau pete.

Dacă ai achiziționat un astfel de obiect, în mod cert îți va ușura viața, dar e important să știi cum să-l utilizezi corect. Sunt câteva aspecte de reținut în ceea ce privește folosirea mașinii de spălat vase. Iată câteva dintre ele:

Curăță vasele de resturi și clătește-le

Înainte de pune vasele în mașina de spălat, acestea trebuie curățate. Poate vei spune că acesta este rostul mașinii, ceea ce este total greșit. E necesar să arunci resturile rămase și să clătești ușor farfuriile, tacâmurile, cratițele sau alte recipiente în care au fost alimente. În caz contrar, filtrul mașinii de spălat se va înfunda și fie nu va mai funcționa corespunzător, fie se va strica mai repede decât de aștepți.

Așează vasele pe categorii, doar în suporturile speciale

Un alt aspect important este să organizezi vasele pe categorii și să le pui în compartimentele speciale ale mașinii de spălat. Vei vedea că există un suport pentru farfurii, la fel și pentru tacâmuri, pe care e indicat sa le pui cu vârful în jos, în special cuțitele. De asemenea, cănile, pahare, oalele, cratițele sau castroanele se pun întotdeauna cu fața în jos pentru a fi curățate corespunzător.

Alege un programul de spălare, în funcție de gradul de murdărie al vaselor

Programele pentru mașinile de spălat vase diferă, așa că e bine să știi pe care să-l alegi. De exemplu, dacă bagi vase murdare de grăsime, precum tigăi sau farfurii, atunci trebuie să optezi pentru funcția de spălare cu o temperatură mai ridicată, de până la 70 de grade. Cu alte cuvinte, mașina le va spăla cu apă fierbinte, pentru o curățare optimă. Dacă nu ai prea multe vase de spălat și totuși vrei să utilizezi mașina, vei alege funcția care în general se numește eco și care permite spălarea eficientă chiar și atunci când interiorul nu este plin. Consultă manualul de instrucțiuni pentru a ști exact ce funcție să folosești.

Ai grijă la cantitatea de detergent

La fel ca la mașina de spălat rufe, și pentru cea de vase există detergent special, pe care-l găsești sub forma unor capsule care se adaugă într-un suport, la interior. Numărul de capsule poate varia în funcție de gradul de murdărie al vaselor. Nu folosi prea mult detergent atunci când nu este cazul, căci există riscul să rămână urme de substanță pe recipiente, mai ales dacă ai setat un program de spălare rapidă.

Verifică filtrele periodic

Filtrul mașinii de spălat vase trebuie verificat periodic, pentru că acolo se strâng resturi. Atunci când acesta se înfundă, performanțele mașinii se vor diminua și există riscul să apară mirosuri neplăcute.

O mașină de spălat vase te scutește de timp petrecut în picioare, în bucătărie, zi de zi. În plus, o petrecere nu va mai fi un chin după ce pleacă musafirii, căci tot ce trebuie să faci este să așezi vasele murdare în mașină, să adaugi detergentul, să setezi programul și să te bucuri apoi de cea mai curată veselă, fără niciun efort.

Sursa foto: miele.ro

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro