Timisoara

Cum sa accelerezi metabolismul in mod natural?

Cum să accelerezi metabolismul în mod natural?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 7 luni si 2 zile
Vizualizari
967

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cum să accelerezi metabolismul în mod natural?
Este important să știi că tot ceea ce consumi, ca și aliment, folosește organismul, fără a se forma depozite de glicogen și ulterior de țesut adipos? Este important să știi că metabolismul are bune arderi și eficiența lui te ajută și să fii sănătos și frumos, din punct de vedere estetic? Cu puțină atenție, iată câteva metode prin care metabolismul tău să fie bine funcțional:

1. CONSUMA PORȚII MICI DE MÂNCARE, LA INTERVALE REGULATE DE TIMP.
Este recomandat sa consumi cel putin 5 mese pe zi, in loc de 3. Nutritionistii sustin ca asa iti mentii metabolismul activ si vei continua sa arzi calorii intreaga zi. 3 mese principale și 2 gustări!

2. NU SARI PESTE MICUL DEJUN!
Este necesar să asiguri energia corpului tău la fiecare început de zi pentru ca acesta să înceapă să consume caloriile. Chiar dacă ai impresia că mâncând mai puțin vei slăbi mai repede, să știi că nu este chiar așa. Dacă iei prima masă la prânz, riști să mănânci mai mult în cursul zilei și să îți încetinești considerabil metabolismul, iar seara vei compensa masa de dimineață, lucru deloc de dorit!

3. RESPECTĂ SOMNUL dintre orele 22-02…
Somnul este important în toate procesle metabolice. Lipsa somnului înseamnă încetinirea capacității corpului de a arde calorii, dar și un apetit crescut. Prin nevoia de energie nepreluată prin somn, organismul va accesa mai multă mâncare pentru captarea aceseia, în alt fel. Când nu dormi bine, mai mult ca sigur că hrana de a doua zi va fi mai multă și din calorii multe goale.

4. BEA CEAI ȘI CAFEA…
Cercetări recente arată că ceaiul și cafeaua care conțin cafeină ajută la creșterea metabolismului. Este bine cunoscut rolul de accelerator metabolic al ceaiului verde, antioxidant și susținător al vitalității generale. Să nu treacă ziua fără un ceai verde și alte două din plante medicinale!

5. CONSUMĂ MAI MULTĂ PROTEINĂ!
Un aport alimentar cu un aport crescut de proteină are un efect de accelerare al metabolismului. În orice dietă de echilibrare și de restartare metabolică, proteinele au un rol însemnat, întotdeauna cu mult înaintea surselor de glucide sau lipide.

6. ANTRENEAZA-TE!
Toată lumea știe că pentru a slabi, trebuie sa arzi calorii, iar cea mai buna metoda prin care poți face aceasta este mișcarea fizică. Așadar, antrenează-te din greu, apoi odihnește-te o zi întreagă și îți vei crește metabolismul pentru următoarele doua zile, fara sa mai depui efort, spun specialiștii. Un stil de viață sănătos presupune mișcare, oxigenare și bună funcționare a întregului, printr-o activitate fizică regulata.

7. DOREȘTE-ȚI SCHIMBAREA!
”Toate pleacă de la cap” și de la felul în care ne gestionăm gândurile și emoțiile. Dorințele noastre și cele de trebuință se vor așeza în realitatea fiecăruia, odată cu dorința și voința asamblate și împletite cu puterea de a acționa. Vrei o schimbare? De tine depinde împlinirea ei, doar de tine!

Autor