Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Cumpara calendare triptice pentru o mai buna organizare

Cumpara calendare triptice pentru o mai buna organizare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
293

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Chiar si cu sute de aplicatii disponibile pentru a te ajuta sa iti organizezi viata, un calendar triptic poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a ramane la curent cu programul de lucru. Chiar daca traim intr-o era digitala, oamenii inca utilizeaza calendare triptice. Calendarele triptice sunt instrumente esentiale pentru a te ajuta sa te organizezi mai bine.

Calendarele triptice sunt eficiente doar daca le folosesti corect si regulat. Avand calendare triptice poti ramane la curent cu tot ceea ce trebuie facut. Acestea ofera un aspect vizual puternic si spatiu pentru notele, listele de sarcini si ideile importante. Gestionarea timpului nu ar fi posibila fara calendare triptice. Ele ajuta la planificarea lucrarilor, a intalnirilor si a evenimentelor importante.

Ce poti scrie in calendare triptice?

Poti folosi calendare triptice pentru a nota intalnirile importante, pentru a tine o lista cu zilele de nastere, evenimente.

Ce altceva iti mai poti nota in calendare?

  • Date scadente
  • Planuri
  • Goluri
  • Prioritati
  • Actiuni
  • Sarbatori
  • Zile de nastere si aniversari

Aloca timp

Arunca o privire la calendarul tau. Ce vezi? Ai notite imprastiate pe parcursul intregii saptamani, luni sau le ai pe toate configurate in ordine? Notarea evenimentelor si sarcinilor este un lucru, dar alocarea timpului acestora este, de asemenea, importanta. Ar trebui sa estimezi timpul necesar pentru a finaliza sarcina, astfel incat sa iti poti gestiona mai bine programul.

Organizeaza-te de la inceput

Cate calendare ai incercat folosesti si nu ai reusit? Unul dintre principalele motive pentru care oamenii incearca sa le foloseasca si nu reusesc este ca nu isi fac timp pentru a-si organiza calendarele inainte de a incepe sa le foloseasca. Este esential sa parcurgi calendarele inainte de a incepe sa le utilizezi. Ar trebui sa scrii o lista cu toate lucrurile pe care doresti sa le realizezi in timpul saptamanii si apoi sa le grupezi. Asigura-te ca poti vedea obiectivele pe care ti le-ai stabilit pentru fiecare saptamana, astfel incat sa vezi cat de mult ai realizat. Noteaza toate lucrurile pe care trebuie sa le faci in cursul saptamanii, chiar daca nu par importante. Cu cat esti mai organizat, cu atat iti vei putea gestiona mai bine timpul.

Nu uita sa lasi spatiu
Calendarul nu ar trebui sa fie supra umplut cu notite. Este important sa lasi putin spatiu liber. In primul rand, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de putin timp liber pentru o sarcina suplimentara, urgenta sau pentru un apel brusc cu un client. In al doilea rand, pentru ca este bine pentru creativitatea ta si pentru o mai buna organizare.

Utilizeaza doua sau mai multe calendare

Acesta este un sfat simplu, dar iti poate economisi multe probleme, energie si timp. S-ar putea sa fii tentat sa ai un singur calendar unde sa iti notezi toate lucrurile. Este indicat totusi sa cumperi mai multe calendare triptice – unul pentru serviciu si unul pentru evenimente personale. A utiliza un singur calendar poate aduce multa confuzie.

Filtreaza-ti sarcinile

Daca utilizezi calendare triptice pentru a-ti nota toate sarcinile, evenimentele si lucrurile marunte, este o idee buna sa iti separi toate informatiile. Poti imparti o zi in diferite sectiuni, poti adauga categorii sau poti folosi culori. Iti va oferi transparenta si vei putea identifica cu usurinta cele mai importante sarcini.

Revizuieste frecvent

Revizuirea are multe beneficii, nu numai pentru munca, ci si pentru viata personala. In planificare, poate imbunatati in mare masura performanta. Cand revizuiesti calendarul, poti taia sarcinile incheiate, te poti asigura ca evenimentele nu se suprapun, poti stabili obiective mai realiste si poti obtine o perspectiva noua asupra calendarului tau.Revizuirea te ajuta sa investi sa iti planifici mai bine timpul, sa fii mai implicat in munca si sa acorzi mai multa atentie modului in care iti petreci timpul.

Prioritizeaza-ti obiectivele

Asigura-te ca ai proritizat obiectivele importante. Ar trebui mai intai sa-ti parcurgi calendarul si sa te asiguri ca iti faci timp pentru a face lucrurile care sunt cele mai importante pentru tine. Poti imparti sarcinile in mai multe categorii: cele urgente si importante - lucrurile care trebuiesc facute imediat si nu trebuiesc amanate, lucrurile importante, dar nu urgente – poti programa sa le faci mai tarziu, lucrurile deloc urgente si nu foarte importante. Odata ce ai decis ce este cel mai important, ar trebui sa le notezi in calendare triptice, astfel incat sa poti tine evidenta cat timp aloci diferitelor sarcini. In acest fel, vei putea vedea daca iti dedici timpul potrivit lucrurilor care sunt cele mai importante pentru tine.

Fii flexibil

Daca nu vezi rezultate imediate dupa ce ai folosit calendare triptice, nu renunta. Calatoria catre o viata organizata este o calatorie pe termen lung, nu un obiectiv pe termen scurt. Este nevoie de timp pentru a invata sa fii organizat. Tine minte ca viata este dezordonata. Lucrurile nu merg intotdeauna asa cum iti doresti dar te poti adapta oricand la circumstante neasteptate.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii