Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Cumpara cele mai bune seminte de ceapa de pe site-ul regalfermierul.ro

Cumpara cele mai bune seminte de ceapa de pe site-ul regalfermierul.ro

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
531

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ceapa se numara printre legumele cele mai populare legume plantate de catre romani, insa la fel precum cartoful, ceapa este universala iar diferite varietati pot fi gasite pe tot globul. Cele mai bune seminte de ceapa pot fi achizitionate direct de la regalfermierul.ro, magazinul care aprovizioneaza de ani buni pe toti agricultorii si antreprenorii romani in agricultura.

Ceapa este in general considerata o „cultura de sezon rece”, deoarece rasadurilor de ceapa le place sa-si inceapa viata atunci cand conditiile sunt inca reci. Apoi, pe masura ce vremea se incalzeste, ei trec pentru a-si concentra energia pe formarea bulbilor. Prin urmare, primavara este cel mai bun moment pentru a planta ceapa in majoritatea locurilor. Daca sperati sa cresteti ceapa din seminte, va trebui sa fiti pregatit sa incepeti din nou si sa plantati seminte in timpul iernii. Dupa incoltire, ceapa dureaza trei pana la cinci luni pentru a ajunge la o dimensiune matura, in functie de clima si varietate.

Gradinarii cu ierni blande pot cultiva si ceapa toamna pentru o recolta de iarna. Aici, pe coasta temperata centrala a Californiei, putem cultiva ceapa in esenta pe tot parcursul anului! In climatele mai reci, este posibil sa se planteze seturi de ceapa toamna, dar sa le permita sa ierneze si sa recolteze ceapa matura primavara pana la inceputul verii. In acest caz, plantati ceapa cand solul este inca cald - cu cel putin o luna inainte de primul inghet de toamna. Acest lucru le ofera timp sa-si stabileasca radacini sanatoase inainte de a ramane latente pentru iarna.

Exista soiuri de ceapa precum rosie, galbena, alba sau dulce. Pe langa diferitele culori si diferentele subtile de aroma, ceapa traditionala cu bulbi poate fi savurata intr-o varietate de moduri – in functie de varsta la care este recoltata! Inainte de a forma bulbi mari, ceapa imature poate fi culesa si folosita ca ceapa verde - cunoscuta si sub denumirea de ceapa verde. Daca le permiteti sa se maturizeze putin mai mult si sa formeze un bulb modest (dar inca subdezvoltat), atunci sunt considerate ceapa de primavara! Adunati o gramada de ceapa verde tanara, ceapa primavara sau ceapa verde, iar acum aveti o mana de ceapa maruntita. Retineti ca exista si varietati de ceapa subtire, fara bulbi - o adevarata „ceapa verde”.

Pe langa dimensiune si culoare, diferitele soiuri de ceapa sunt clasificate in continuare fie ca ceapa de zi scurta, cea de zi lunga sau ceapa neutra de zi. Ele sunt grupate dupa numarul de ore de lumina necesare pentru a declansa o buna formare a bulbilor. Este important sa alegi si sa cresti soiuri de ceapa care se potrivesc pentru locatia ta! In caz contrar, bulbii de ceapa pot sa nu se dezvolte cu succes. Ceapa verde fara bulbi nu este la fel de agitata in privinta orelor exacte de lumina, desi tuturor cepelor le place mult soare!

Soiurile de ceapa de zi scurta vor forma bulbi odata ce orele de lumina cresc la 10 pana la 12 ore pe zi. Sunt ideale pentru gradinarii din sud, unde orele de lumina sunt in mod constant mai scurte pe tot parcursul sezonului de crestere, comparativ cu zilele mai lungi din nord. Daca este cultivata in nord, ceapa de zi scurta poate sa infloreasca prea devreme in sezon, pe masura ce zilele devin din ce in ce mai lungi - rezultand bulbi mici si pipernici. Se zvoneste ca ceapa de zi scurta este mai dulce decat cea de zi lunga. Unele soiuri populare de ceapa de zi scurta includ Red Burgundy, Grano, White Bermuda, Southern Belle si „Yellow Granex”.

Ceapa de zi lunga va forma bulbi odata ce li se asigura 14 ore de lumina naturala sau mai mult. Fara zile suficient de lungi, nu vor forma bulbi. Ceapa de zi lunga are cele mai bune rezultate in jumatatea de nord a SUA si Canada. Yellow Sweet Spanish, Walla Walla, Calibra, Southport White Globe, Rossa di Milano, Red Baron, Red Carpet, Cortland si Sweet Spanish White sunt cateva soiuri minunate de ceapa pentru zile lungi.

Exista trei moduri principale de a creste ceapa: din seminte, rasaduri sau prin achizitionarea de seturi de ceapa. Fiecare gradinar are preferinta lui intre cei trei! Ne place sa crestem ceapa din seminte sau din rasaduri pe care le cumparam de la o pepiniera locala. Cultivarea cepei din seminte este usor si va permite sa alegeti exact soiurile pe care doriti sa le cresteti! Achizitionarea de rasaduri sau seturi incepute este, de asemenea, o optiune excelenta si va va oferi un inceput mai rapid decat samanta.

Rasadurile de ceapa sunt ca ceapa verde mica, inceputa recent de la seminte (in ultimele doua luni). Puteti sa va cresteti singuri sau sa cumparati rasaduri de la centrul de gradinarit local. Pentru a creste ceapa din seminte, puteti fie sa porniti semintele in interior, sa semanati direct afara, fie sa utilizati metoda de semanat de iarna. Plantarea semintelor direct afara este simpla. Nu va trebui sa va agitati cu o configuratie interioara de pornire a semintelor sau sa transplantati rasaduri mai tarziu.

Cu toate acestea, inceperea semintelor in interior in timpul iernii va va pune cu cateva saptamani (pana la luni) inainte de program. Veti avea rasaduri de ceapa gata de transplantat in gradina imediat primavara. Pentru gradinarii din nord cu sezoane scurte de crestere, acesta este un avantaj critic! Acolo, metoda de scroafa directa nu va oferi cepei suficient timp pentru a se maturiza, asa ca semintele ar trebui sa fie incepute in interior.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro