Timisoara

Curatenia Generala de Primavara 2017

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
5897

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 20 martie 2017 - Marti 4 aprilie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Curăţenia Generală de Primăvară

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor. În vederea îndeplinirii acestei obligaţii, Primăria Municipiului Timişoara organizează, în luna martie 2017, acţiunea ecologică de curăţenie generală de primavara, care se va desfăşura astfel:
  • Etapa I: 20 - 26 martie 2017, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;
  • Etapa II: 27 martie – 2 aprilie 2017, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.
  • Etapa III: 03-04 aprilie 2017: LUNI, 03.04.2017 PERIMETRU: Cermena - Torac - Campului - F. Chopin - Saguna - Tigrului; MARTI, 04.04.2017 PERIMETRU: Campului - Canal Bega - Calea Mosnitei

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Cetăţenii sunt rugaţi să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acestei acţiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele în care locuiesc. De asemenea, rugăm cetăţenii ca resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) să fie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora. Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de colectare a deşeurilor întră sub incidenţa Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor putând fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000 - 2.000 lei. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei acţiuni ecologice de curăţenie, solicităm sprijinul tuturor cetăţenilor, agenţilor economici şi a instituţiilor publice de a respecta graficele de colectare a deşeurilor în perioada campaniei. Listele cu programarea zilnică a străzilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor, vor fi postate spre consultare de cetăţeni pe pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro şi pagina de internet a operatorului www.retim.ro. În această acţiune nu se colectează deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).