Timisoara

Curs de comunicare interactiv pentru persoane cu dizabilitati intelectuale

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
913

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 12 ianuarie 2015 - Vineri 13 februarie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Curs de comunicare interactiv
pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale

Fundaţia „Pentru Voi”, în calitate de beneficiar în cadrul proiectului „Diferiti, dar profesionişti valoroşi” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” organizează un program de formare profesională de tip iniţiere în comunicare pentru 20 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale.

Cursul de Comunicare în limba oficială se desfăşoară în perioada 12.01.2015 – 13.02.2015, iar cele 20 de persoane cu dizabilităţi intelectuale îşi vor dezvolta competenţele de comunicare şi vor învăţa noţiuni de bază despre importanţa acesteia, comunicarea interpersonală, tehnici şi forme ale ei.

Interactivitatea cursului va fi dată de aplicaţiile pregătite de cei doi formatori, unde beneficiarii vor învăţa despre: structura unui apel telefonic, utilizarea corespondenţei clasice şi online, reguli de utilizare a reţelelor de socializare, structura unei prezentări în faţa unui auditoriu şi aspecte ale comunicării nonverbale, toate fiind organizate pe înţelesul celor 20 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi puse în practică cu ajutorul mai multor instrumente utilizate în învăţarea experenţială precum „jocul de rol” şi calculatorul.

„Experienţa noastră de 18 ani în domeniul sprijinirii angajării în muncă a persoanelor cu dizabilitate intelectuală ne arată că unul dintre cele mai mari obstacole în găsirea şi păstrarea unui loc de munca îl constituie lipsa abilităţilor de comunicare. Pe piaţa românească nu sunt cursuri de comunicare adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, de aceea Fundaţia Pentru Voi s-a acreditat acum 2 ani ca şi formator în acest domeniu. Este al doilea curs pe care îl organizăm şi rezultatele sunt foarte promitatoare” a declarat Laila Onu director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.