Timisoara

Dacă aveţi nevoie de o schimbare, încercaţi un proiect de reamenajare

Dacă aveţi nevoie de o schimbare, încercaţi un proiect de reamenajare

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
357

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă sunteţi una dintre persoanele care petrec foarte mult timp izolate în propria casă, atunci cu siguranţă v-aţi simţit mohorâţi şi întristaţi de împrejurimea dumneavoastră.

Multe persoane se confruntă cu astfel de lucruri zilnic, deoarece mediul din care provin este unul static, unde nu se întâmplă multe lucruri, rezultând într-o continuă moleşeala care nu face bine psihicului dumneavoastră. Un mod bun şi accesibil de a combate aceasta problema este de a începe un plan de remobilare a întregii case, cu scopul de a aduce puţină diversificare în viaţa dumneavoastră de zi cu zi. Şi dacă nu aveţi idee cum doriţi să vă reamenajaţi încăperile, dar ştiţi că vă doriţi un stil modern şi futuristic, atunci cel mai bun mod de a începe acest proiect este de a vă informa despre curentul artistic minimalist.

În ce constă minimalismul?

Curentul minimalist, când vine vorba de design-ul unei încăperi, este caracterizat de mobilier simplist, cu multe unghiuri paralele, o reducere în detalii şi o paletă de culori mică, care lasă textura materialelor să iasă în evidenţă. Dacă vă interesează acest stil pentru încăperea dumneavoastră, atunci trebuie să ţineţi minte că şi mobilierul trebuie să fie specific. Când vine vorba de spaţiile de stocare, cea mai bună soluţie este să optaţi pentru dulapuri şi şifoniere fără mânere, pentru a adăuga cât mai puţine detalii mici şi inutile. Încercaţi cât mai mult să evitaţi modelele de pe draperii, canapele şi perne. Un mod bun de a valorifica un perete este prin a adăuga tablouri cu diferite forme geometrice şi accesorii decorative cu o volumetrie simplă. Pentru sistemele de iluminat, cea mai bună idee este să evitaţi lustrele, candelabrele sau banda led. Puteţi să vă folosiţi spoturi led pentru a rezolva problema, acestea fiind ascunse sau inserate în geometria tavanului şi al pereţilor.

Câteva idei pentru a vă ajuta în acest proiect de reamenajare

Când vă creaţi planurile pentru noua cameră, trebuie să ţineţi cont de un lucru care îi oferă estetică minimalista acesteia. Design-ul încăperii trebuie să confere privitorului ideea de geometrie rectangulară. Acest lucru este oferit de diferitele piese de mobilier, dar şi de diferitele accesorii decorative precum sunt tablourile de pereţi. Dacă vă doriţi o atmosferă mai ambianta pe timpul nopţii, puteţi să ascundeţi un sistem de iluminat în locuri inaccesibile, cum ar fi spatele mobilierului, sau al grinzilor. Când concepeţi o cameră minimalista, trebuie să menţineţi paleta de culori redusă, utilizându-vă numai de culori neutre precum bejul, albul şi diferite griuri.

Dacă vă doriţi să mai adăugaţi şi alte culori, atunci ţineţi în considerare intensitatea acesteia, deoarece poate cu foarte mare uşurinţă să distrugă balansul celorlalte nuanţe. Un bun sfat pentru a vă lărgii paleta de culori într-un mod organic este de a aduce plante de diferite mărimi în ecuaţie. Formele acestora se contrastează de minune cu geometria perfectă a mobilei, creând o ambiantă plăcută vizual.

Dacă simţiţi ca locuinţa dumneavoastră a devenit ultimul loc în care v-aţi dori să vă petreceţi timpul atunci aveţi nevoie de o schimbare drastică, printr-un proiect de remobilare. Iar acest lucru este mai uşor ca niciodată cu ajutorul site-urilor specializate în acest domeniu.