Timisoara

Dacă îți plac gadgeturile, află cum poți valorifica pasiunea ta

Dacă îți plac gadgeturile, află cum poți valorifica pasiunea ta

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
4904

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Românii sunt pasionați de gadgeturi de ultimă generație, în special în ceea ce privește smartphone-urile. Cele mai noi dispozitive au succes major pe piața locală, fiecare lansare nouă fiind așteptată cu mult entuziasm. Se înregistrează pre-comenzi înainte de lansarea oficială, chiar dacă unele dintre aceste smartphone-uri ajung să coste peste 1000 de euro. Cei mai mulți români activi dețin în prezent un gadget de tip smartphone. Mare succes înregistrează și laptopurile, tabletele și ceasurile inteligente (smartwatch). Mergând mai departe, în prezent se conturează un viitor trend al gadget-urilor legate de mobilitate, în frunte cu trotinete electrice și hoverboard-uri.

O astfel de pasiune pentru gadgeturi este costisitoare, chiar foarte costisitoare dacă se țintește segmentul premium al dispozitivelor. Să faci mereu upgrade înseamnă să plătești constant sume mari de bani, chiar și dacă alegi plata în rate, sistem preferat de foarte mulți români. Ritmul de apariție a noilor gadgeturi depășește perioada de finanțare (24 - 36 de luni), deci utilizatorii ajung să plătească lunar valoarea a mai multe rate doar pentru produse IT&C.

Cum să îți valorifici pasiunea pentru astfel de gadgeturi? Cu un blog sau / și un vlog, desigur! Postează informații și mai ales recenzii despre smartphone-uri și alte dispozitive mobile populare în rândul utilizatorilor și atrage o audiență cât mai mare. Folosește la maximum potențialul rețelelor sociale. Fii mereu printre primii care postează despre noile gadgeturi și încearcă să ai articole și video-uri obiective, cu lux de amănunte, deci foarte utile. Cu cât ai audiența mai mare, cu atât îți conturezi statut de influencer. Vei putea ajunge să primești gratuit în teste cele mai noi smartphone-uri. Ba chiar vei primi gadgeturi cadou și multe alte beneficii (de exemplu invitații la evenimente VIP), doar în schimul postării de informații pe blogul / vlogul tău.

Există mulți bloggeri și vloggeri care fac acest lucru, însă destul de puțini reușesc să ajungă la nivelul în care chiar să acumuleze avantaje consistente din această activitate. Cei care își duc proiectul la nivel de business ajung să încaseze venituri consistente din publicitate și din postări comerciale plus recenzii. Pasiunea este astfel dusă la standard de job part time sau chiar full time. Trebuie să fii pasionat, dar și cunoscător cât mai avansat, să ai păreri pertinente și să oferi calitate maximă în tot ceea ce postezi. Ai nevoie de un blog pe domeniu propriu, găzduit pe un server unde ai alocate suficiente resurse, preferabil chiar un server dedicat. Dacă postezi multe fotografii si video-uri, când ajungi la un nivel care să susțină business-ul poți alege chiar un server dedicat. Oricum, capitolul hosting este de maximă importanță pentru reușita unui proiect în acest domeniu.

Cu ajutorul rețelelor sociale și al motoarelor de căutare, postările tale vor "prinde aripi" în lumea online. Dacă reușești să ai succes, vei putea să îți acoperi toate costurile pasiunii tale, ba chiar să treci pe profit. În prezent există o concurență acerbă în IT, o mulțime de producători, importatori, distribuitori și retaileri care alocă bugete de marketing impresionante pentru a se promova constant. O mare parte din aceste bugete se duce spre mediul online, inclusiv spre bloggeri și vloggeri!