Timisoara

De ce avem nevoie de optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare?

De ce avem nevoie de optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
356

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Daca esti proprietarul unei afaceri online sau urmeaza sa lansezi un astfel de proiect in viitor, cu certitudine esti constient de faptul ca indiferent de nisa aleasa, vei avea cel putin un comeptitor. Acesta, la fel ca si tine, va cauta cele mai bune solutii prin care sa atraga un public tinta cat mai numeros inspre site, pentru ca succesul in online se poate cuantifica si in acest mod. Mediul online este in prezent mai competitiv ca niciodata, fapt pentru care, serviciile de promovare au devenit un element cheie in ceea ce priveste succesul unei afaceri online. Optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare (SEO) reprezinta de departe unul dintre cele mai populare si eficiente servicii de promovare la care webmasterii pot apela pentru a-si putea propulsa afacerile pe primele pozitii.

Traim intr-o competitie continua si zilnic se fac milioane de cautari pe Google, de aceea este foarte important ca site-ul afacerii tale sa fie cat mai bine optimizat, astfel incat motorul de cautare sa il vada ca relevant pentru cat mai multi utilizatori. Haideti asadar sa descoperim impreuna cateva motive pentru care orice site are nevoie in prezent servicii eficiente de optimizare SEO pentru a putea pasi pe culmile succesului.

Optimizarea corespunzatoare a site-ului ofera utilizatorilor o experienta de navigare unica

SEO nu doar ca este un lucru absolut esential atunci cand vorbim despre succes, insa prin intermediul acestuia, un site poate oferi totodata si o experienta de navigare placuta pentru cel ce il acceseaza. Optimizarea nu ia in calcul doar motoarele de cautare, ci acesta cauta sa imbunatateasca si experienta utilizatorului. Daca site-ul functioneaza perfect si utilizatorul este incantat de aspectul acestuia, sunt sanse foarte mari ca acesta sa revina, devenind astfel loial serviciilor si produselor pe care tu le comercializezi. Desi poate parea un aspect greu de crezut, in prezent utilizatorii pun foarte mult accentul pe modul in care un site arata si functioneaza, tocmai pentru ca daca tu nu reusesti sa ii oferi o experienta de navigare placuta, acesta are oricand posibilitatea sa opteze pentru site-urile competitorilor.

Cei ce cauta pe Google vor da mereu click pe rezultatele de pe prima pagina

Este destul de lesne de inteles faptul ca este de prisos sa ai cele mai bune servicii si produse de pe piata, daca absolut nimeni nu aude de afacerea ta. Astfel, daca site-ul nu se afla pe prima pagina a unui motor de cautare, putem spune foarte bine ca nu existi in mediul online. SEO, prin tehnicile specifice pe care le presupune, are ca si scop principal aducerea site-ului pe primele pozitii din cadrul motoarelor de cautare, acolo unde au loc adevaratele vanzari.

Utilizatorii au incredere in rezultatele furnizate de Google

Un alt motiv pentru care optimizarea site-ului este importanta reiese din faptul ca utilizatorii au incredere in rezultatele pe care Google le ofera in urma cautarilor realizate. Daca site-ul tau apare ca si prim rezultat in cadrul acestuia, in mod automat utilizatorii vor avea incredere si in ceea ce site-ul tau are de oferit. Din acest motiv este foarte important sa te asiguri ca alegi sa colaborezi cu o agentie SEO cu experienta, care cunoaste foarte bine atat exigentele motoarelor de cautare, cat si pe cele ale utilizatorilor.