Timisoara

De ce este eficient să alegi echipamente IT second hand și refurbished

De ce este eficient să alegi echipamente IT second hand și refurbished

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
515

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tot mai multe firme aleg să evite capcana promoțiilor din retailul IT&C și să se îndrepte spre o alternativă mult mai eficientă: sectorul cu echipamente IT second hand și refurbished. Se achiziționează astfel monitoare, computere desktop, laptopuri sau chiar imprimante și multifuncționale dintr-o ramură aparte a comerțului de specialitate. Produsele nu vor fi noi, dar se vor comporta ca unele noi, fiind testate și optimizate dacă este cazul. Evident, ne referim doar la achizițiile făcute de la retaileri specializați, autorizați, nu din comerțul amical de pe website-uri de anunțuri si alte astfel de platforme, unde riscurile sunt enorme mai ales în achizițiile pentru mediul de business!

Cei de la laptopdell.ro, care vând în mod oficial produse IT second hand și refurbished, propun o largă selecție de echipamente profesionale, de foarte bună calitate. Cele mai multe dintre aceste produse, chiar și în condițiile de a nu fi noi, sunt superioare calitativ multor produse din retailul clasic. În calitate de client, poate nu ai satisfacția unui produs absolut nou, însă vei primi un echipament de foarte bună calitate, pentru care plătești foarte puțini bani.

În afaceri ai nevoie de eficiență, așadar este mai bine să cumperi de exemplu un monitor refurbished de la o marcă de top, să îl folosești câțiva ani, apoi oricum să faci upgrade pentru că avansul tehnologiei te va obliga. Încă din prima clipă, vei plăti însă sub prețul pieței de nou pentru un monitor de marcă, cu o configurație foarte bună, care își va îndeplini complet "sarcinile de serviciu".

Produsele cumpărate de la retaileri precum cel mai sus menționat provin tot din mediul de business, de obicei fiind utilizate pe termen scurt în corporații. Apoi, bine testate și recondiționate, sunt gata de "o nouă viață" într-o altă companie mai atentă la partea de costuri (se știe că marile corporații, prin natura organizării lor, sunt dispuse mereu să plătească pentru noile apariții din tehnologie, indiferent dacă au sau nu nevoie reală de acestea...). Un element demn de remarcat este că cel puțin produsele IT din categoria refurbished, fie că vorbim despre laptopuri sau monitoare, arată foarte bine inclusiv din punct de vedere estetic, practic nu se face niciun compromis.

Așadar, a alege echipamente IT second hand și refurbished este mult mai eficient mai ales pentru IMM-uri. Magazine online precum laptopdell.ro se dedică atât firmelor, cât și persoanelor fizice, utilizatori individuali sau freelanceri, de ce nu. Cei care nu știu ce să aleagă din oferta vastă pot solicita consultanță, propuneri din partea consultanților de vânzări.

Astfel de magazine online sunt tot mai des evidențiate la căutările pe motoarele de specialitate grație tehnicilor de SEO implementate via optimizare-seosite.ro, dar și pur și simplu în urma interesului tot mai mare al utilizatorilor, trend perceput rapid de Google și celelalte motoare de căutare. Pentru clienți, este simplu și rapid să comande online echipamente IT, iar surpriza cea mai plăcută va fi raportul calitate / preț, situat la o valoare chiar excelentă.