Timisoara

De ce este mai important să previi decât să tratezi?

De ce este mai important să previi decât să tratezi?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 1 zi
Vizualizari
233

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În medicină va fi mereu mai important să previi decât să tratezi. Da, avem suficiente tratamente pentru a ameliora simptomatologia afecţiunilor de care suferim, însă până la medicamente, tratamente complexe putem să prevenim destul de uşor infectările, instalarea unei afecţiuni. De ce este mai importantă prevenţia decât tratamentul? Am întrebat specialiștii uncorpsanatos.ro și ne-au oferit o serie de sfaturi simple și practice.

Motivele sunt multe. De exemplu, este mai bine să previi decât să tratezi pentru că nu îţi mai asumi niciun risc. Orice tratament are şi efecte adverse asupra organelor, asupra corpului tău, oricând cât de simplu ar fi. Fiecare medicament are efecte adverse, le vezi în prospecte şi ţi le asumi când începi tratamentele. În loc să stai cu teama nu e mai uşor şi mai simplu să previi îmbolnăvirea?

Prevenţia e cea mai bună soluţie pentru o viaţă fără griji

Este mai important să previi decât să tratezi şi pentru că prevenţia te poate scăpa şi în viitor de boli, afecţiuni mai grave sau mai puţin grave. Tratamentele sunt de moment sau pot avea o durată destul de mare, dar nu se fac de cele mai multe ori la infinit. Prevenţia odată „deprinsă” va fi o acţiune pe care o vei repeta aproape automat, îţi va intra în reflex şi te va ajuta să te fereşti mult mai bine de orice fel de boli.

Până să tratezi previi deoarece prevenţia poate să mărească speranţa de viaţă. Da, iarăşi e adevărat că tratamentele făcute la timp şi administrate corect pot şi ele să mărească speranţa de viaţă, însă prevenţia va avea un „efect” mai bun şi mai eficient asupra speranţei de viaţă şi anilor pe care îi vom „apuca”.
Tratamentele costă, mai mult sau mai puţin. În timp vei putea face economii considerabile dacă previi şi nu ajungi să ai nevoie de ele.

Control mai bun asupra problemelor de sănătate şi o calitate a vieţii mult mai bună

Alt beneficiu la care puţină lume se gândeşte când aude de prevenţie: poţi controla mai uşor problemele de sănătate pe care le ai. Eviţi x şi y, încerci să nu faci a şi b pentru că ştii că îţi va face rău, mănânci mai sănătos, faci exerciţii fizice pentru că ştii că ele te ajută să previi s şi t boală.

Calitatea vieţii e îmbunătăţită imediat dacă pui accent pe prevenţie, simptomatologia afecţiunilor care vor mai apărea totuşi va fi una redusă, uşor de ţinut în frâu. Prevenţia poate însemna şi vizite mai dese la medici, atenţie sporită la alimente şi la etichete, dar şi analize făcute mai des, o atenţie sporită la semnalele pe care ţi le da organismul.