Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

De ce este nevoie de un nomenclator arhivistic?

De ce este nevoie de un nomenclator arhivistic?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
543

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dinamica activităţi unei companii şi progresul acesteia sunt determinate de o serie de condiţii, printre care, una dintre cele mai importante este funcţionarea în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Aici se încadrează şi gestionarea corectă a tuturor documentelor tranzitate în cadrul companiei, condiţie care se realizează prin stabilirea unui nomenclator, instrumentul principal al oricărui creator şi deţinător de arhivă.

Îndosarierea documentelor, primul pas în gestionarea corectă a unei arhive


Oricare ar fi domeniul de activitate al unei companii, volumul de documente poate ajunge la dimensiuni impresionante, astfel că gestionarea acestora trebuie făcută cu multă pricepere şi atenţie, în vederea creării arhivei, care la rândul ei trebui să funcţioneze respectându-se prevederile legale. Astfel, primul pas în crearea unei arhive este cel în care toate documentele parcurg etapa de legatorie, respectiv sunt grupate pe categorii şi legate în coperţi rezistente din carton.

Această etapă presupune o serie de procese, pe care specialiştii le vor parcurge cu mult profesionalism, pentru a conserva autenticitatea acestora. Documentele fizice sunt cosmetizate, li se îndepărtează capsele, sunt perforate fără a li se altera conţinutul, numerotate şi certificate, urmând a fi legate în coperţi solide din carton, unde vor fi trecute datele relevante, atât pe copertă, cât şi pe cotor. Acest proces facilitează o foarte bună organizare, acces rapid la informaţii, dar şi durabilitatea acestora în timp.

Nomenclatorul arhivistic şi gestionarea eficientă a unei arhive


Fiecare creator şi deţinător de arhivă trebuie să funcţioneze pe baza unui nomenclator arhivistic. Acest instrument de lucru are rolul de a ajuta o bună gestionare a tuturor documentelor, incluzând specificaţii exacte legate de termenul de păstrare al fiecărui document. În aceste condiţii, îndrumarea şi consultanţa specialiştilor în domeniu, vin în întâmpinarea nevoilor oricărei companii cu volum mare de documente, ghidând succesiunea paşilor necesari în obţinerea acestui instrument legislativ.

Pe baza evaluării arhivei, estimându-se o analiză a costurilor şi luându-se în calcul modul de conservare al arhivei, se întocmeşte un proiect de nomenclator arhivistic, urmând a fi propus pentru aprobare, după care primeşte avizarea organelor competente.

Distrugerea controlată a documentelor selectate


Din acest punct, arhiva va funcţiona doar pe baza acestui instrument, de aici decurgând o serie de etape, cum ar fi procesul de distrugere a documentelor selecţionate. Tot profesioniştii în domeniu sunt cei care vor gestiona şi acest capitol, distrugând în condiţii de maximă securitate toate actele care au depăşit termenul de păstrare reglementat legal.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro