Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

De ce sunt jocurile de noroc ilegale în unele țări

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
599

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Jocurile de noroc sunt încă ilegale în unele părți ale lumii, iar acest lucru ne face să ne întrebăm de ce. Pentru a afla, trebuie să ne concentrăm asupra principiile care stau la baza cazinourilor și care au adesea legătură cu moralitatea sau religia. Unele culturi privesc jocurile de noroc ca pe un păcat, în timp ce altele sunt mai preocupate de ramificațiile socio-economice pe care gamblingul le poate implica.

Aceste aspecte includ riscuri ale jocul de noroc pentru minori, dezvoltarea unui comportament problematic în ceea ce privește gamblingul sau chiar acumularea de datoriilor extrem de mari. Pentru a preîntâmpina riscurile expuse mai sus, cât și multe alte probleme, unele societăți au decis interzicerea totala a jocurilor de noroc. De pe altă parte, amatorii de sport pot oricând să fie la curent cu ponturi fotbal sau cu ultimele meciuri, dar nu pot paria pe bani reali.

De ce sunt jocurile de noroc ilegale?


În țările în care jocurile de noroc sunt ilegale, legile au interzis în mod specific această activitate din diferite motive. De obicei, aceasta este considerată păcătoasă, deși nicio religie nu afirmă în mod explicit că jocurile de noroc sunt un păcat. Așadar, care este adevărata problemă?

Ei bine, în unele societăți, există o moralitate implicită de care trebuie să se țină cont, iar jocurile de noroc contravin în mod clar acestei conduite. Cu toate acestea, majoritatea societăților moderne sunt de acord că interzicerea totală a jocurilor de noroc este o abordare care aduce rezultatele dorite, și anume protejarea persoanelor care sunt susceptibile de a cădea în capcana dependenței.

Interzicerea jocurilor de noroc este, de asemenea, rezultatul lipsei unui cadru care să garanteze siguranța individului. Cu toate acestea, un argument popular este că, indiferent dacă jocurile de noroc sunt ilegale sau nu, oamenii vor continua să găsească modalități de a paria.

Unde sunt jocurile de noroc ilegale?

În prezent, există doar 15 țări în care jocurile de noroc sunt ilegale și, mai exact, sunt interzise până la punctul în care orice implicare în acțiuni din sfera gamblingului duce la urmărirea penală. De ce sunt jocurile de noroc o infracțiune în aceste jurisdicții? Încă o dată, acest lucru are legătură cu percepția socială că această activitate este degradantă. Aceste jurisdicții și țări includ:

  • Cipru
  • Coreea de Nord
  • Emiratele Arabe Unite
  • Singapore, Brunei
  • Cambodgia

Printre alte țări se numără Insulele Cayman, Afganistan, Indonezia, Algeria, Cetatea Vaticanului și Pakistan. Aceste țări vor face cu siguranță tranziția spre legalizarea activității de gambling într-o bună zi, mai ales pentru valoarea fiscală adăugată pe care ar putea să o culeagă dacă legalizează jocurile de noroc, ceea ce se va întâmpla indiferent dacă statul le sancționează oficial sau nu. Unele țări, precum China și Japonia, au o abordare în general foarte fermă față de jocurile de noroc, dar în ultima vreme au început să o relaxeze.

Gamblingul este de fapt o parte importantă a culturii japoneze, după cum atestă unele dintre cele mai renumite animații. Mai exact, jocurile de noroc au fost văzute ca o modalitate de a progresa în societate în anii de după război și, mai interesant, în cultura japoneză, a fi un bun trișor este de fapt o calitate.

Jocurile de noroc vor rămâne ilegale în anumite locuri?

Deși este puțin probabil ca jocurile de noroc să fie întotdeauna ilegale peste tot în lume, chiar și în țările cu legi foarte aspre, cum ar fi China, nu există nicio modalitate de a ști cu certitudine când va fi permisă o astfel de activitate. China preferă să permită cetățenilor să participe doar la loterii. Cetățenii chinezi sunt liberi să meargă în centrele de jocuri de noroc vecine și, cel mai adesea, în Macao, unde pot juca oricât de mult doresc.

Statele Unite sunt una dintre ultimele țări în care jocurile de noroc au fost considerate ilegale până de curând, dar suspendarea mai multor legi federale restrictive a deschis porțile, iar jocurile de noroc, cum ar fi pariurile sportive, nu mai sunt considerate ilegale în acest moment.

Pot fi jocurile de noroc o infracțiune chiar și pe piețele legale?

Da, jocurile de noroc pot constitui o infracțiune chiar și pe piețele în care această activitate a fost legalizată. În timp ce legalizarea jocurilor de noroc este un pas important pentru acumularea de venituri suplimentare pentru visteria statului, incidența jocurilor de noroc ilegale nu se oprește aici. Mulți indivizi și adesea grupuri de crimă organizată decid să folosească jocurile de noroc ca mijloc de spălare a banilor sau de transfer al procedurilor penale.

Cu alte cuvinte, doar pentru că jocurile de noroc sunt legale undeva, acest lucru nu înseamnă că nu există persoane care încearcă în mod sistematic să încalce legea prin desfășurarea de operațiuni ilicite. Iar acesta este și momentul în care jocurile de noroc devin o infracțiune.

Concluzie

Deși în România jocurile de noroc, atât online, cât și offline, sunt legalizate de mult timp, ca jucător, este necesar să ai mereu grijă atunci când alegi un furnizor de gambling. Pentru siguranța ta, a banilor tăi și pentru protecția datelor personale, alege să pariezi doar la cazinouri licențiate, care au un renume bun între cunoscătorii de gambling.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro