Timisoara

De sărbători și mâncăm și ne bucurăm

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 7 luni si 4 zile
Vizualizari
786

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De sărbători și mâncăm și ne bucurăm
Ce faci de Sfintele Sărbări de Paști?

Înainte, știu ce facem fiecare: pregătiri peste pregătiri, cumpărături, alergăm să le rezolvăm pe toate, să pregătim toate cele pentru masa de Paști. Vopsim ouă, coacem cozonaci și ne reunim cu toții acasă. De sărbători este despre toate acestea: stare de bine, comuniune și bucurie. Iar sărbătorea de Paști chiar este despre BUCURIE…

Cum să mănânci să-ți fie bine?

Simplu de zis, mai greu de făcut, știu! Celor ce le place să mănânce, tare greu le este în aceste vremuri, pur și simplu parcă nu se pot abține! Totuși, iată câteva îndemnuri ce-ți pot fi de mare ajutor:
  • Înainte de fiecare masă, cu 20-30 de minute, să bei un pahar mare de apă, pentru o bună hidratare si un start bun la masă.
  • Ar fi bine să ai în casă și grapefruit, să bei câte un fresh înainte de mesele mari. Stimulează enzimele digestive și are un rol excelent în procesele metabolismului lipidic. Atenție, cei care luați medicație pentru tensiune sau ficat ar fi bine să nu consumați deloc grapefruit.
  • Ceaiul digestiv să fie prezent în casă. Găsești la magazinele naturiste mai multe combinații din plante ce ajută enorm procesele de digestie. Este bine să consumi ceva cald după fiecare masă, te ajuta la digestie, ajută bila în secreție ei, iar metabolismul este stimulat. Ceaiurile nu le îndulcim cu nimic, savurăm gustul tisanelor din plante, și atât!
În toată această perioadă, pe lângă mesele bogate în sărbătoare, vorbim și despre liniște, introspecție, rugăciune, claritate … trăim slujba de Înviere. Trăim un timp al luminii, clarității, al reînvierii… ”Să ne aflam așa cum suntem…”

Ce e în sufletul meu, în această perioadă?

Poate fi despre curățirea minții, a gândului, despre o anume stare de reformare. Ordinea minții și disciplinarea gândului îmi aduc claritate și viziune, îmi aduc o formă de curățenie.
Poate fi despre curățenia omului și deschiderea lăuntrului său luminat. Ai nevoie de anumite schimbări făcute într-un parcurs controlat, ca să poți ajunge măcar să vezi o luminiță, pe undeva, înafara văzului.
Poate fi despre iubirea pe care o simți, o primești și o dăruiești celor ce-ți sunt în preajmă: familie, prieteni, toți cei dragi. E vremea în care ne adunăm mai mulți prin case, e o vreme a comuniunii și iubirii.
Poate fi despre bucurie, iar aici nu am puterea să scriu mai mult… E doar atât în mintea mea, acum, acest gând al BUCURIE!

Mesele vor fi îmbelșugate, suntem români, așa e la noi de sărbători…

Oamenii dragi ne sunt aproape…

Să petreci minunat, să te bucuri și ”să fii cumpătat în farfurie și generos la bucurie!”

SĂRBĂTORI CU BUCURIE!

Și, te las să te gândești la acestă întrebare:

Despre ce e vorba la tine în suflet în această vreme de sărbătoare?

Autor