Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Debut artistic intr-un concert baroc de orga, la Timisoara

Debut artistic timisorean intr-un concert baroc de orga, la Timisoara

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
1731

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Festivalul Barocul în ipostaze contemporane ne propune pentru concertul din data de Miercuri 24 iulie, la ora 19 , pe orga neobarocă din Biserica Adventistă (Str. Independenței nr. 19) din Timișoara, un debut artistic timișorean.

Tânărul organist Crstian Roșoagă ne suprinde în primul său recital cu un program eminamente de factură Barocă, în care va interpreta lucrări de: Johann Sebastian Bach (1685-1750), Preludiu și Fugă în Do major BWV545; Johann Gottfried Walther (1684-1748), Concertul în Fa major după Tomaso Albinoni LV126: Allegro - Adagio – Allegro; Johann Pachelbel (1653-1706), Ciacona în re minor, PWC 4; Dietrich Buxtehude (1639-1707), Toccata în re minor, BuxWV155; Johann Sebastian Bach, Toccata, Adagio și Fuga în Do major BWV564 și Preludiu de Coral Wenn wir in höchsten Nöten sein, BWV 641. În finalul concertului lucrarea lui Felix Mendelssohn Bartholdi, 1809- 1847, Sonata a V-a în Re major opus 65: Andante - Andante con moto - Allegro maestoso, face trecerea spre repertoriul romantic.

Cristian Roșoagă a studiat pianul la Reșița cu Prof. Nicoleta Garoiu și Prof. Doina Stănescu. Studiul orgii l-a început cu Prof. Teglas Amalia după care s-a perfecționat sub îndrumarea Prof. univ. dr. Felician Roșca, Prof. univ. dr. Ursula Philippi și Conf. univ. dr. Maria Abrudan, mai întâi la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara și apoi studiile de Licență la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj Napoca. În anul 2012 absolvă studiile de Masterat la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca, tema dizertației fiind Stilul improvizatoric în literatura pentru orgă. A participat la festivaluri de muzică de orgă și la cursuri de măiestrie atât în țară (Timișoara – în cadrul festivalurilor Timorgelfest, Cluj- Napoca, Sibiu), cât și în străinătate (Gernania, Olanda, Serbia). Ca tânăr organist are o activitate concertistică ca solist, cât și ca membru în diferite formații camerale, concertând în țară și peste hotare: Germania, Italia, Olanda, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina. În anul 2006 a luat locul II la concursul organizat în cadrul festivalului de muzică contemporană ”Icon Arts” de la Cisnădie. În prezent este organist la Biserica Romano-Catolică din Govândari, Reșița. Din anul 2012 este profesor de corepetiție la Liceul de Arte Sabin Păuța din Reșița, cu ai cărui elevi a obținut premii la concursuri naționale.

Intrarea la concert este liberă.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com