Timisoara

Decorarea unui hol îngust - 5 idei creative

Decorarea unui hol îngust - 5 idei creative

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Holul de la intrarea în casă reprezintă o adevărată carte de vizită pentru întreaga locuință, fiind primul contact al musafirilor cu căminul tău. Pentru ca holul de la intrare să nu lase impresia unei simple zone de trecere, este important să îi acorzi atenția cuvenită în amenajare.

Chiar dacă vorbim de un de dimensiuni mai reduse, cum este un coridor lung și îngust, spațiul de la intrarea în locuință poate fi amenajat ca un loc elegant și practic, decorat atent. Cu ajutorul câtorva idei simple și creative și cu investiții minime poți amenaja cu ușurință această zonă, fără a fi nevoie de o renovare completă.

Iată câteva idei practice și creative care te vor ajuta să amenajezi cât mai elegant un hol îngust.

1. Decorează un hol îngust cu oglinzi mari sau tablouri moderne
Amenajarea unui hol cu configurație lungă și îngustă se poate dovedi dificilă, mai ales când acesta nu beneficiază de lumină naturală. Pentru a amenaja holul ca pe un spațiu primitor vopsește pereții în culori deschise și luminoase. Acestea vor imprima locuinței atmosfera caldă și primitoare pe care o dorești încă de la intrare.

În acest decor luminos își vor găsi cu ușurință locul câteva accesorii decorative interesante. Acestea sunt fie un set de tablouri cu rame moderne, eventual amenajate grupat, fie un set de oglinzi, amplasate pe unul dintre pereți. Oricare dintre aceste variante te ajută să imprimi o notă modernă și fresh holului de la intrare, pe lângă faptul că vor da impresia unui spațiu aerisit, luminos și spațios. Același efect îl obții cu ajutorul unei singure oglinzi mari pe unul dintre pereți. În plus, aceasta te va ajuta să arunci o privire rapidă asupra imaginii tale înainte de a pleca din casă.

2. Folosește o băncuță decorativă elegantă
Pentru ca holul de la intrarea în locuință să aibă și un rol practic, încearcă să integrezi piesele de mobilier necesare, dar care să aibă însă și un rol decorativ de impact. O astfel de piesă utilă și practică este o băncuță decorativă sau un taburet cu spațiu util încorporat, care te vor ajuta pentru depozitarea încălțămintei și a accesoriilor necesare, cât și pentru a te așeza atunci când te încalți. Nu uita însă și de rolul lor decorativ important. Alege băncuță decorativă în același stil cu amenajarea din restul locuinței, dacă aceasta e modernă, clasică, rustică sau contemporană.

3. Decorează cu altă piesă utilă și de efect
Ca să dai o notă diferită, dar de bun gust coridorului, alege să îl decorezi cu o piesă interesantă sau mai neobișnuită. Un singur obiect de acest fel este suficient pentru a conferi holului o notă aparte. Într-un hol alungit alege în acest sens fie o consolă elegantă, în stil retro sau modern, fie o mască decorativă îngustă de calorifer pe care să amplasezi suveniruri sau mici ghivece cu plante decorative. Dacă ai folosit deja un mic fotoliu sau o băncuță decorativă, alătură-i un suport metalic, haios, de umbrele.

Vei reuși astfel să scoți din anonimat holul de intrare și să îl personalizezi prin acest mod de decorare inedit, chiar și atunci când acesta este lung și îngust. Cu ajutorul unei traverse de calitate, în culori calde și luminoase, amplasate în fața respectivei piese de mobilier originale vei conferi senzația de căldură și intimitate încă de la intrarea în locuință.

4. Amplasează o vază cu flori înalte
O altă metodă elegantă de a conferi personalitate holului lung și îngust de intrare este de a amplasa o plantă decorativă, înaltă, lângă una dintre piese de mobilier de aici. O vază înaltă din ceramică sau sticlă, amplasată direct pe podea, va da o notă inedită și rafinată holului, și îi va conferi o notă modernă, mai ales dacă pardoseala este din parchet sau gresie porțelanată.

Creează un aranjament floral deosebit folosind flori sau frunze înalte, de exemplu cale sau lavandă, stuf decorativ sau crengi uscate cu mici fructe colorate. Cu siguranță, îți vei surprinde musafirii în mod plăcut cu un astfel de aranjament, de cum intră în casă!

5. Folosește tapet decorativ pe unul din pereți
Dacă dorești să oferi profunzime câmpului vizual, dar și să decorezi în mod inedit un hol lung și îngust, folosește tapet decorativ pe unul dintre pereți. Acesta poate fi aplicat ca și accent de culoare fie pe peretele mai lat, fie pe cel cu latura îngustă. În fața acestui perete decorat în mod inedit poți amplasa celelalte piese mici, decorative, pentru a crea astfel o zonă interesantă și amenajată estetic deosebit: oglinda mare de perete, suportul original de umbrele, băncuța cu rol practic.

Decorează și cu un mic covor cu o tentă modernă pentru a înviora instant atmosfera de aici. Cine ar fi putut spune că poți crea cu atâta ușurință un loc inedit, cald și primitor încă de la intrare?

Suntem siguri că îți vei găsi inspirația în oricare dintre variantele de mai sus, pentru a-ți primi musafirii așa cum trebuie, încă de la intrarea în locuință!


Sursa foto: unsplash.com/photos/GNs831kqdoM