Timisoara

Delegatia „Pentru Voi” din nou pe podium la Jocurile Nationale Special Olyimpics 2014

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1004

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Delegaţia Fundaţiei „Pentru Voi” a făcut din nou performanţă la Jocurile Special Olympics România, ediţia 2014. Cele patru persoane cu dizabilităţi intelectuale, beneficiare ale serviciilor sociale oferite de fundaţia noastră, au venit acasă cu aur, argint şi bronz, medalii obţinute la cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România, organizat la Craiova în perioada 6 - 9 iunie de Fundația Special Olympics România.

Maria Martinec, Felicia Moşuţan, Robert Janki şi Caius Gosav au participat pentru prima oară la această competiţie naţională şi au obţinut o medalie de aur, 4 medalii de argint şi 3 medalii de bronz. Persoanele cu dizabilităţi intelectuale care au participat în ultimii 17 ani la Special Olympics au fost pregătite de instructorul sportiv şi pedagog de recuperare Zina Olga Costin.

Medaliile obţinute de delegaţia noastră sunt:
Locul I, Maria Martinec, înot

Locul II, Maria Martinec, atletism 50 m
Locul II, Felicia Moşuţan, atletism 50 m
Locul II, Robert Janki, atletism 50 m
Locul II, Caius Gosav, bocce

Locul III, Caius Gosav, atletism 50 m
Locul III, Felicia Moşuţan, bocce
Locul III, Robert Janki, bocce

La eveniment au participat 28 de delegaţii din 28 de judeţe ale României, numărul total de participanţi ajungând la 300 de persoane cu dizabilităţi de la diverse asociații, organizații și şcoli speciale din întreaga ţară.

“Iunie este pentru Fundaţia “Pentru Voi” o lună dedicată evenimentelor sportive: beneficiarii noştri au participat la Jocurile Naţionale Special Olympics (6-9 iunie) la Craiova şi vor participa la Cupa României la Karate în 21 iunie la Râmnicul Vâlcea. În 28 iunie, organizăm Mini Maratonul “Pentru Voi” la care îi invităm pe prietenii şi susţinătorii noştri să facă mişcare alături de beneficiarii noştri, persoane cu dizabilităţi intelectuale. La fel ca şi la Jocurile Special Olympics, importantă este participarea, toţi concurenţii sunt câştigători. Aşteptăm prietenii Fundaţiei „Pentru Voi” la Maratonul din 28 iunie, să ne bucurăm împreună” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.