Timisoara

Anunt Gold Consultatii ginecologice in Timisoara - Giroc

Doctor ginecolog Stela Cojocaru medic specialist obstetrica-ginecologie, ofera consultatii de specialitate doamnelor si domnisoarelor in cabinetul ginecologic din Giroc.

Dentcof - Rezectie Apicala

Dentcof - Rezectie Apicala

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Apartine de
Clinica stomatologica Dentcof
Vizualizari
3735

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Rezectia apicala

Rezectia apicala reprezinta o interventie chirurgicala conservatoare, realizata la nivelul apexului radicular, in cazul aparitieie unui tesut de granulatie la nivelul radacinii unui dinte. Ea se realizeaza in scopul salvarii unui dinte a carui singura alternativa ar fi extractia.

La efectuarea rezectiei apicale se recurge in cazul esecului tratamentelelor nechirurgicale, mai exact in cazul esecului tratamentului endodontic, sau chiar a retratamentului, in cazul obstacolelor aparute pe canalul radicular care nu pot fi rezolvate prin intermediul tratamentului endodontic sau in cazul existenteti unor fracturi orizontale la nivelul apexului.

Granulomul dentar se formeaza datrorita infiltrarii de bacterii la varful radacinii si a osului din jurul ei. In cazul netratarii unei infectii la radacina unui dinte , aceasta va evolua si poate duce la formarea unui chist care poate afecta si dintii vecini.

Procedura de rezectie aplicala se efectueaza intr-o singura sedinta si consta in realizarea unei incizii la nivelul gingiei, apoi in indepartarea infectiei aparute la nivelul apexului prin extirparea lui si a tesutului osos afectat, din jurul varfului radacinii.

Este foarte importat ca dupa efectuarea acestei interventii sa se realizeze controale perioadice si radiografii de control, pentru a supraveghea evolutia tratamentului.

Anunt Platina Rejuvenare vaginala în Timisoara

Centrul medical Profilaxia din Timisoara ofera servicii de Rejuvenare vaginala în Timisoara. Laserul tonifiază regiunea intimă, cu redarea mobilității și elasticității. În plus, elimină problema incontinenței urinare, cauzată de o laxitate a fibrelor musculare.