Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Dermatoscopia

Dermatoscopia

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
Centru medical Profilaxia
Vizualizari
884

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dermatoscopia este metoda care „citeşte" în detaliu leziu­nile pigmentare (aluniţe sau nevi pigmentari) cu ajutorul unui aparat, numit dermatoscop. Este indicată tuturor persoanelor care au aluniţe, dar mai ales celor cu peste 10 de astfel de semne, cu antecedente în familie de melanom malign, celor ­care se ard uşor la expunerea la soare sau care au suferit astfel de arsuri pe zone cu aluniţe.

Investigaţia se impune persoanelor cu aluniţe suspecte, atipice, traumatizate sau situate în zone expuse frecării cu hainele, cum ar fi cureaua de la pantaloni sau breteaua de la sutien. Întrucât expunerea la radia­ţiile ultraviolete are efecte nocive asupra aluniţelor, mai ales asupra celor atipice, evaluarea prin dermatoscopie ­este indicată înaintea verii.

O aluniţă atipică prezintă una sau mai multe dintre următoarele caracteristici, abreviate ABCDE: este asimetrică, are marginea (bordura) neregulată, este colorată neuniform (cu roşu, negru sau albastru), are un diametru mai mare de 6 mm şi o evoluţie recentă suspectă, constând în modificarea caracteristicilor, în apariţia senzaţiei de mâncărime, sângerării sau inflamaţiei.

Dacă dermatoscopia depistează modificari suspecte de o transformare malignă, se impune excizia aluniţei respective şi realizarea unui examen histopatologic. Chiar şi în cazul celor care nu prezintă astfel de modificări, se recomandă repetarea dermatoscopiei la un interval de 6-12 luni.

Telefon: 0256.490.123, 0727.165.206

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro