Timisoara

Descoperă 5 tehnici de relaxare în stil oriental

Descoperă 5 tehnici de relaxare în stil oriental

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
146

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Viața din ce în ce mai agitată și stresul cu care ne confruntăm zi de zi, ne face să ne dorim din ce în ce mai mult să ne retragem în momente pline de relaxare. Evadarea din cotidian, chiar și pentru câteva minute bune, ne poate ajuta să ne recăpătăm energia pentru o nouă zi plină. La finalul unei zile obositoare, meriți un moment de răsfăț pur. Iar aceste momente ar trebui să facă parte din viața noastră.

Se știe că în Orient, oamenii sunt mult mai relaxați, trăiesc o viața mai lungă și de calitate și se folosesc, chiar și în prezent de tehnici foarte vechi, pentru a se elibera de stres și de agitație. Aceste tehnici funcționează încă și unele dintre ele au început să fie practicate în toată lumea, datorită puterii lor. Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai zilelor noastre, care nu ne afectează doar la nivel psihic și emoțional ci și fizic.

Practicarea unor tehnici de relaxare, care să includă atât coprul cât și mintea, cel puțin o dată pe săptămână, te recalibrează, te reîmprospătează și te ajută să vezi lumea cu alți ochi.

Meditația

Meditația este unul dintre cele mai frumoase lucuri pe care le poți experimenta. Deși pare un lucru destul de complicat la început, calmarea minții, într-un spațiu liniștit, te va ajuta să evadezi din toate grijile, gândurile și sarcinile de peste zi. Ai nevoie doar de un spațiu, unde să fii tu cu tine, și câteva momente libere. Secretul meditației este respirația, pe care de multe ori uităm să o facem în mod conștient. Ia-ți câteva minute pentru tine, aprinde o lumânare parfumată și începe să respiri. Mintea ta se va elibera imediat de tot stresul acumulat.

Tai Chi

Dacă îți place mișcarea foarte mult și vrei să o practici inclusiv atunci când te relaxezi, Tai Chi este o practică potrivită pentru tine. Această practică esteo tradiție veche din China, care a fost inițial dezvoltată pentru autoapărare, însă a evoluat sub forma unui exercițiu meditativ. Se mai numește și ”meditație în mișcare”, pentru că acestă tehnică presupune, o serie de mișcări și posturi blânde, care curg foarte lin, în timp ce corpul tău se relaxează, prin mișcare.

Masajul picioarelor

Cine nu iubește masajul? Cu toate că masajul este perfect pentru orice parte a corpului, în tradiția orientală se spune că punctele de bază ale corpului nostru se află în picioare. Cu ajutorul acestora ne conectăm la energia pământului care curge prin tot corpul nostru. Picioarele conduc această energie către inimă, ficat și restul organelor și este foarte important să le păstrăm relaxate și să avem grijă de ele. Aici, te poți folosi și de băile pentru picioare, cu trandafiri sau plante aromatice.

Băi calde în plante aromatice și mirodenii

O metodă iubită de foarte multă lume și practicată de către oamenii din orient sunt băile calde cu plante aromatice. Plantele aromatice revitalizează și vindecă corpul dar, eliberează și mintea. Atât în China, Japonia, Maroc cât și în Egiptul Antic, în special femeile s-au folosit de puterea plantelor pentru a-și păstra frumusețea mai mult timp. Prin aceste băi, iți sunt stimulate toate simțurile, iar parfumurile care te învăluie, te vor duce într-o altă lume. Folosește geluri de duș Tesori d'Oriente de la Supermercato.ro, cu parfurmuri care te vor cuceri pe loc, pentru o evadare totală, în lumea orientală.

Shiatsu

Shiatsu este o tehnică Japoneză care presupune a pune presiune pe meridianele cele mai importante ale corpului, menite să detensioneze corpul, sistemul nervos și organele. Această practică reduce orice fel de tensiune, elimină toxinele, anxietata și insomnia.