Timisoara

Descoperă cele mai bune metode de a schimba ambianța la tine în grădină

Descoperă cele mai bune metode de a schimba ambianța la tine în grădină

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
314

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În general, dar mai ales în timpul pandemiei, curțile și grădinile reprezintă oaze de liniște și de reconectare la natură pentru mulți timișoreni. Stresul cotidian poate fi ușor îndepărtat la finalul zilei prin câteva ore petrecute în grădină, singur sau alături de cei dragi. Pentru ca efectul să fie cel dorit, trebuie să te asiguri că ai parte de o atmosferă specială, primitoare și relaxantă. Există mai multe soluții la care poți apela pentru ca grădina ta să fie un refugiu liniștitor.

Află cum să creezi o ambianță reușită la tine în grădină prin metode care nu dau greș

1. Adaugă un sistem de iluminare

Pentru a putea petrece timp seara în grădină, vei avea nevoie, cu siguranță, de surse de lumină. În funcție de mărimea spațiului, poți apela la diverse soluții. Pe lângă luminițele decorative, va fi nevoie și de o sursă puternică, pe care să te bazezi timp îndelungat. În acest sens, poți apela la produse specializate. Descoperă proiectoarele led pe ledel.ro și alege modelul pentru exterior potrivit curții tale. Astfel, vei putea să iei masa, să citești sau să îndeplinești alte activități preferate, fără dificultăți.


2. Optează pentru suprafețe mari de vegetație

Multe persoane apelează la asfaltarea curții, însă acest lucru taie din farmecul spațiului și, mai mult decât atât, creează condiții nefavorabile. De exemplu, temperaturile vor fi mai ridicate într-o curte cu beton, spre deosebire de una în care există vegetație bogată. În plus, efectul vizual creat de arbuști, arbori, flori și iarbă este în aceeași măsură relaxant și plăcut din punct de vedere estetic.


3. Folosește-te de organizarea plantelor pe verticală

Pentru a crea un spațiu cu totul și cu totul special, poți să iei în considerare și o expunere inedită a plantelor. Optează pentru arcade cu trandafiri sau iederă, pentru ghivece supraetajate sau care atârnă ori pentru plante agățătoare. Pe lângă un gazon tuns și bine îngrijit, acestea vor da o nouă dimensiune unui spațiu care poate părea plictisitor la prima vedere.


4. Alege mobilier în stilul potrivit

În funcție de arhitectura casei și de stilul de amenajare utilizat atât în exterior, cât și în interior, va trebui să faci alegerea adecvată atunci când vine vorba despre mobilier. Dacă îți dorești o grădină cu aspect rustic, atunci îndreaptă-te către mobilier din lemn, în culori naturale și evită scaunele sau mesele din plastic ori metal. Dacă ești un fan al stilului industrial, atunci este potrivit să apelezi la materiale nefinisate, cu un aspect mai brutal.


5. Nu aglomera spațiul cu elemente decorative artificiale

Chiar dacă ești tentat să adaugi cât mai multe ornamente, trebuie să afli că este recomandat să nu exagerezi în această privință. Prin urmare, renunță la piticii de grădină și orientează-te către mai multe plante. Astfel, vei evita să sfârșești prin a avea elemente kitsch și vei obține un look rafinat pentru curtea ta.

Așadar, nu neglija unul dintre cele mai importante elemente ale spațiului în care locuiești, Adesea, grădina este un lux de care multe persoane nu se pot bucura. Oferă curții tale o înfățișare și o ambianță de invidiat!

Sursă foto: unsplash.com