Timisoara

Desenul in carbune pentru incepatori: Tehnici de lucru si instrumente recomandate

Desenul in carbune pentru incepatori: Tehnici de lucru si instrumente recomandate

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 5 luni si 4 zile
Vizualizari
229

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Desenul in carbune reprezinta o activitate creativa simplu de pus in practica, mai ales in lunile de distatare sociala. Atat timp cat ai la indemana instrumentele potrivite pentru un astfel de proiect, sfaturile inspirate de lucru si multa rabdare pentru a le implementa, esti cu un pas mai aproape de primul tau desen in carbune.

Daca doresti sa realizezi opere de arta in pandemie, aceasta manifestare artistica poate fi cea potrivita pentru tine. Iata ce trebuie sa stii:
Materiale necesare pentru desenul in carbune Pentru a realiza cele mai frumoase desene in carbune, este esential sa pui pe foaia de cumparaturi instrumentele potrivite, intelegand totodata scopul acestora in procesul creativ:

Hartie potrivita pentru acest tip de desen - aceasta trebuie sa fie realizata dintr-un mix de materiale ce nu contine acid, pentru a ramane alba o perioada cat mai mare de timp, fara a exista riscul de ingalbenire.

Blocuri de desen speciale - foile sunt pastrate in siguranta in coperta cu textura rezistenta; sunt ideale pentru iesirile creative in parc, facand fata cu bine precipitatiilor.

Carbune natural pentru desen - un produs de calitate este foarte fragil, fiind potrivit pentru linii fine si hasurari pe foaia de lucru. De aceea, dupa finalizarea desenului in carbune, se recomanda stabilizarea cu un agent de fixare adecvat.
Sfaturi esentiale pentru tehnica desenului in carbune Dupa ce ai achizitionat cele mai importante instrumente pentru desenul in carbune, aplica aceste sfaturi in activitatea ta:

Porneste mereu cu o schita - este o recomandare bine de tinut minte, indiferent de instrumentul pentru desenat pe care tu il utilizezi, pornind de fiecare data de la conturul de baza.

Utilizeaza presiune mica pe contur - astfel iti va fi mult mai simplu sa realizezi modificari ulterioare, fara a compromite esenta intregului desen.

Mentine contact vizual cu obiectul desenat - daca esti incepator, este esential sa incepi cu obiecte desenate deja, urmand sa urmaresti cu atentie forma lor. Apoi, iti vei putea utiliza pe parcurs propria imaginatie, pentru a crea un contur al obiectului respectiv.

Rabdarea este extrem de importanta - pentru inceput, conturul de baza va contine o mutlime de erori, insa acest lucru este cat se poate de normal. Este, insa, esential sa nu renunti. Continua cu rabdare sa trasezi contururi din ce in ce mai bune, reusind astfel sa te perfectionezi in tehnica desenului in carbune.

Desenul in carbune: Exercitii simplu de invatat


Pentru ca acum te-ai familiarizat si cu sfaturile simplu de implementat in tehnica desenului in carbune, este timpul sa ne ocupam acum de o serie de exercitii. Acestea sunt dedicate incepatorilor si iti permit o perfectionare treptata, cu o singura conditie: repetarea constanta.

Realizeaza linii cat mai scurte - astfel poti evita utilizarea unei rigle, iar mai tarziu le poti imbina foarte usor, pentru a obtine un contur cu o forma cat mai cursiva.

Relaxeaza-ti mana cu care desenezi - este important sa ai o anumita cursivitate in timpul desenatului, pentru a obtine astfel schite intr-un timp cat mai scurt. Nu este esential sa te blochezi in detalii pe care nu le poti obtine asa cum iti doresti, mai ales daca esti incepator.

Joaca-te cat mai mult cu proportiile - chiar daca lucrezi dupa un desen de referinta, sau dupa un obiect pe care il ai deja in fata, gresirea proportiilor nu trebuie sa te dezarmeze. Continua sa desenezi, utilizand proportiile deja obtinute, reluand apoi o alta schita, raportata la erorile realizate deja.

Desenul in carbune este simplu de inteles si lasa loc unei creativitati pe care ti-o poti descoperi chiar in aceste luni de pandemie. Este simplu sa fii artist, chiar si in confortul propriului camin, atunci cand ai langa foaia de lucru materialele potrivite si o suma de recomandari inspirate, menite sa simplifice pe cat de mult posibil acest proces. Mult succes!

Sursa foto: Shutterstock