Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Despagubiri pentru decesele din accidentele auto

Despagubiri pentru decesele din accidentele auto

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1488

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cazul unui accident produs din vina altui sofer suntem indreptatiti sa primim despagubiri atat pentru daunele materiale cat si pentru vatamarile corporale rezultate. In cazul nefericit in care accidentul s-a soldat cu decesul soferului nevinovat, familia acestuia trebuie sa solicite compensatii financiare pentru pierderea suferita.

In cazul unei vatamari corporale, cuantumul despagubirii acordate soferului nevinovat de producerea accidentului se stabileste in functie de:

  • diferenta dintre veniturile nete ale persoanei vatamate, probate cu documente fiscale, si indemnizatia primita din fondurile firmei la care salariatul isi desfasoara activitatea si/sau, dupa caz, din fondurile bugetului asigurarilor sociale de stat
  • venitul lunar mediu net realizat din activitati desfasurate de persoana vatamata, in cazul persoanelor care nu au calitatea de salariat
  • salariul de baza minim brut pe economie, in cazul persoanelor aflate la data producerii accidentului in ultimul an de studii sau calificare
  • cheltuielile prilejuite de accident – cheltuieli cu transportul persoanei accidentate, cu tratamentul, cu spitalizarea etc. (cheltuieli care nu sunt suportate din fondurile de asigurari sociale)
  • cheltuielile cu ingrijitorii pe perioada incapacitatii de munca, insa nu mai mult decat salariul de baza minim brut pe economie
  • daunele morale

In cazul unui deces, familia decedatului este indreptatita sa solicite asiguratorului vinovatului de producerea accidentului o compensatie financiara care sa acopere:

  • cheltuielile de inmormantare
  • cheltuielile cu transportul cadavrului (transport funerar international, daca decesul a avut loc peste hotare)
  • veniturile nete nerealizate, adica salariile sau alte venituri pe care victima nu le-a mai incasat in perioada scursa de la momentul producerii accidentului si pana la decesul acesteia ca urmare a ranilor suferite in accident
  • daune morale.

In cazul decesului unei persoane intr-un accident rutier, familia acestuia este indreptatita sa primeasca despagubiri de la asiguratorul RCAin urmatoarele situatii:

 • daca masina vinovata este asigurata in Romania, obligat la plata este asiguratorul roman.
 • daca masina vinovata este inmatriculata in Romania dar neasigurata, sau autorul accidentului a ramas neidentificat, va fi obligat la plata Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.
 • daca masina vinovata este inmatriculata si asigurata in strainatate, va fi obligata societatea de asigurari din strainatate.
 • daca masina vinovata este inmatriculata in strainatate, insa nu exista o polita RCA valabila, va fi obligat la despagubire organismul omolog al Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) din statul unde este inmatriculata masina vinovata. Exista unele societati de asigurari a caror politica de daune consta in tendinta de solutionare amiabila a daunelor. In general aceste societati incearca solutionarea dosarelor de dauna in faza incipienta.

Sunt insa si societati de asigurari care sunt cunoscute pentru neplata daunelor, invocand tot felul de motive indoielnice (legate de neclaritatea culpei, ori de dubii asupra mecanismului accidentului, etc. Situatia cea mai nefavorabila este aceea in care familia victimei nici nu este luata in seama, nu se constituie un dosar de dauna, nu se provizioneaza nicio suma de bani in eventualitatea unei daune sau in caz de repatriere decedati Austria, daca spre exemplu accidentul a a avut loc in aceasta tara sau in orice alta tara din Europa.

Persoanele care au facut cheltuieli cu inmormantarea si ritualurile crestinesti ulterioare sunt indreptatite sa-si recupereze aceste sume cu titlu de daune materiale (sot/sotie, parinti, copii, etc). Persoana ranita, mai cu seama cand este ranita grav intr-un accident rutier, este indreptatita sa fie despagubita pentru toate cheltuielile facute in vederea recuperarii starii de sanatate (tratamente medicale, consultatii, deplasari pentru toate acestea, proteze, operatii in tara sau in strainatate etc), cu titlu de daune materiale.

Pentru detalii suplimentare, accesati https://www.funerare-ieftine.ro sau utilizati urmatoarele date de contact:
Program: Non Stop
Telefon: 0753304050
Email: funerarerainbow @ yahoo.ro
Adresa: Bucuresti, Str. Leaota nr. 14,
Oras/Sector: Bucuresti, Sectorul 6

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro