Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Despre ce este Craciunul, in adancul gandului tau?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
3528

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Despre ce este Craciunul, in adancul gandului tau?

“E Crăciun de fiecare dată când îi zâmbești unui frate și-l ții de mână.
E Crăciun de fiecare dată când rămâi în tăcere și îi asculți pe alții.
E Crăciun de fiecare dată când speri cu cei care disperă.
E Crăciun de fiecare dată când recunoști cu umilință limitele și slăbiciunile tale.
E Crăciun de fiecare dată când îi permiți Domnului să renască în tine și apoi să te dăruiască altora.” - Sfânta Tereza de Calcutta

La această întrebare, ”Despre ce este Crăciunul?”, fără nici o ezitare avem răspunsul pregătit, fiecare:
  • este o stare de spirit, acea stare ce ne însoțește toată luna decembrie;
  • este vremea pentru dăruit - decembrie fiind luna cadourilor;
  • este timpul pentru a fi mai buni și a ne dărui celorlalți - avem câteva zile libere pe care le putem petrece în tihnă cu familia;
  • este acea perioadă din an în care facem cadouri celor mai sărmani ca noi;
  • iată, vremea în care consumăm cele mai multe alimente, mesele de sărbătoare fiind pline de bunătăți;
  • este vremea când cumpărăm daruri pentru toți ai casei, când cumpărăm mai mult decât în oricare perioadă din an;
  • e timpul colindelor de Crăciun ce se aud mângâietor la tot pasul;
  • este și vremea aglomerației infernale în jurul marilor magazine;
  • este vremea cozonacilor, sarmalelor și vinului roșu;
  • este acum în fiecare casă vremea bradului de Crăciun, a luminițelor răspândite peste tot…
Totul este adecvat momentului… E totul atât de rațional, prins într-un automatism din care ieșim mulți dintre noi cu greu… Adică, trece Crăciunul și mulți ies din aceste vremuri obosiți și cu câteva kg în plus, de la atâta mâncare! Vă sună cunoscut?

Oameni buni, chiar așa, oare despre ce este Crăciunul?
Căutați mai adânc în inima voastră și întrebați-vă…

Crăciunul - în adâncul meu, în adâncul nostru -, este despre BUCURIE! Atunci când are loc o naștere este mare prilej de bucurie! Iar, în cultura noastră străveche, Crăciunul este despre o naștere: nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Dumnezeu, cel necuprins de universul întreg, ia chipul unui prunc nevinovat și lipsit de orice putere și se DĂRUIEȘTE oamenilor, spre mântuirea, spre viața lor veșnică. Iată de unde vine și spiritul dăruirii, în această perioadă magică. Prin întrupare, Fiul lui Dumnezeu vine și sfințește natura umană, punând bazele regenerării noastre, împlinită definitiv prin jertfa sa pe cruce.

Crăciunul este despre ADEVĂR: nașterea lui Iisus Hristos, despre Fecioara Maria, înțeleptul Iosif, despre iesle, stea, cei trei magi și darurile lor, păstorii care se închinau Pruncului. Toate acestea sunt adevăruri știute, dar oare câți dintre noi, copleșiți de toate cele menționate la început ca și semnificație a vremii, mai au timp să mediteze la adâncimea și înțelegerea lor?

Crăciunul este despre CÂNTEC, prin glasul uimitor al îngerilor veniți din ceruri să ne vestească nașterea Mântuitorului Hristos. Dar pentru aceasta, avem nevoie de puțină liniște, în gânduri și în urechi, să-i putem auzi…

Sursa sensului o vom găsi în profunzimea sufletului, fiecare dintre noi. Emoțiile pe care le vom regăsi, toate pe care le vom trăi în acesată perioadă, să ne amintim a le trăi și a le împărtăși cu cei din jur. CONEXIUNEA cu cei apropiați este cea mai tainică stare a sufletului, mai presus de fire!

”Putem rămâne la nivelul cozonacilor și al sarmalelor, al faptelor bune chiar, dar nu vom înțelege nimic dacă nu vom face efortul de a-L întâmpina pe Prunc ca pe Dumnezeul ce se naște pentru salvarea noastră. Primim taina pe măsura deschiderii către ea. Minunea nașterii Domnului are loc sub semnul misterului, iar ea va fi percepută numai de câțiva aleși, care o vor vesti însă celor din jur. Dacă ne abținem puțin de la „spiritul sărbătorii”, poate va ajunge și la noi vreo adiere din glasul oștirilor cerești „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14) - Paul Curca

Autor

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii