Timisoara

Digital Storytelling in Action

Digital Storytelling in Action

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 3 saptamani
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Proiectul “Digital storytelling in action” s-a desfasurat in perioada iulie - noiembrie in Timisoara si a avut ca scop imbunatatirea perceptiei asupra tinerilor ce locuiesc in cartierele din Timisoara. Activitatile din cadrul proiectului au vizat dezvoltarea de competente de utilizare a metodei digital storytelling, incurajarea interactiunii intre 20 de tineri care locuiesc in cartierele timisorene, cunoasterea istoriei locale sia situatiei actuale din cartierele timisorene.

Ancheta sociologică realizată în anul 2013 în rândul tinerilor din Timișoara pentru fundamentarea strategiei locale pentru tineret ne arată că printre principalele probleme cu care se confruntă tinerii se regăsesc: lipsa oportunităților, lipsa activităților publice, lipsa activităților de petrecere a timpului liber și lipsa interacțiunii între tineri din diferite comunități.

De asemenea, la nivelul orașului există o problemă de percepție asupra tinerilor care locuiesc în diferite cartiere din Timișoara, care aparțin comunităților minoritare, dar și a tinerilor în general și care se transpune într-o neîncredere asupra competențelor acestora de a aduce o schimbare, de a-și face vocea auzită sau în opiniile lor vizavi de subiecte de interes pentru ei. De cele mai multe ori, percepția negativa asupra implicării tinerilor în comunitate îi împiedică pe aceștia să își facă vocea auzită, să fie lăsați să fie parte din soluțiile pentru un oraș prietenos cu toți tinerii.

Deși în Timișoara locuiesc peste 100000 de tineri de toate vârstele, de cele mai multe ori aceștia sunt invizibili în comunitate, în special tinerii cu oportunități reduse. Majoritatea activităților de petrecere a timpului liber au loc în centrul orașului, iar cartierele Timișoarei sunt lipsite de oportunități diverse și attractive pentru tineri de a își petrece timpul. Totodată, percepția asupra anumitor cartiere din Timișoara și a tinerilor ce locuiesc în zonă este și aceasta una negativă.

Proiectul “Digital storytelling in action” s-a desfasurat in perioada iulie - noiembrie in Timisoara si a avut ca scop imbunatatirea perceptiei asupra tinerilor ce locuiesc in cartierele din Timisoara. Activitatile din cadrul proiectului au vizat dezvoltarea de competente de utilizare a metodei digital storytelling, incurajarea interactiunii intre 20 de tineri ce locuiesc in cartierele timisorene, cunoasterea istoriei locale sia situatiei actuale din cartierele timisorene.