Timisoara

Directoarea Fundatiei „Pentru Voi” pe podiumul prestigioasei competitii EY Entrepreneur of The Year

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 7 ani si 10 luni
Vizualizari
770

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Directoarea Fundaţiei „Pentru Voi” pe podiumul prestigioasei competiţii
EY Entrepreneur of The Year

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii. Competiţia este organizată de Ernst&Young, una dintre cele mai mari companii de consultanţă financiară şi audit din lume, binecunoscută pentru serviciile sale de top la nivel mondial („The big 4”).
Juriul competiţiei Entrepreneur Of The Year în România, alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement România, Mihai Marcu – Preşedinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures si Omer Tetik – Director General Banca Transilvania, a selectat câştigătorii pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.
Compeţiţia a avut 3 secţiuni: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year şi Social Entrepreneur Of The Year.

Directoarea Fundaţiei “Pentru Voi”, doamna Laila Onu, a fost distinsă cu premiul II la categoria Social Entrepreneur of the Year. Premiul răsplăteşte performanţele Fundaţiei „Pentru Voi” unul dintre pionierii economiei sociale în România, care oferă de 18 ani servicii sociale pentru 200 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi administrează o întreprindere socială care oferă locuri de muncă pentru 35 de persoane cu dizabilităţi. Serviciile oferite de Fundaţia „Pentru Voi” au constituit premiere în România în domeniul integrării în societate a adulţilor cu dizabilitate intelectuală: primul centru de zi, prima locuinţă protejată, primul serviciu de angajare asistată. Unitatea protejată „Pentru Voi” este singura întreprindere socială din ţară care implică persoane cu dizabilităţi intelectuale severe şi profunde în activităţi generatoare de venit.

„Mă simt foarte onorată pentru această distincţie primită la prima ediţie a competiţiei Antreprenorul Anului organizată în România şi felicit compania Ernst & Young, pentru excelenta organizare a competiţiei şi a Galei. Este o mare bucurie să aud aprecierile adresate Fundaţiei „Pentru Voi” pentru performanţă în economia socială la o competiţie de un asemenea nivel. Cei 12 antreprenori care au intrat in finala conduc companii de top în sectoarele în care activează, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EURO şi care au un numar agregat de aproximativ 8.000 de angajati.”, a declarat Laila Onu.