Timisoara

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Giroc - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara

Doar lejer

Doar lejer

Detalii spectacol

Telefon
0256434814, 0356450606, 0752111803
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely
Vizualizari
755

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 24 noiembrie 202118:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Doar lejer! - realizat de regizoarea Kedves Emőke

Patru personaje, în aparenţă banale, cu poveşti de viaţă ale căror parcursuri se întrepătrund în planuri şi segmente de vârstă diferite. Banalitatea, însă, este aşezată rapid în plan secund, în momentul în care, fiecare în parte, îşi dezvăluie fragilitatea. O fragilitate la care sunt condamnate definitiv de către factorii externi – la rândul lor aparent banali - care o generează. Unele dintre aceste scene sunt guvernate de o frumuseţe şi delicateţe aparte, cum este cea în care o fetiţă desenează pe perete umbra tatălui său, de teamă să nu îl piardă definitiv o dată cu plecarea lui în moarte. Iar martorul acestei scene este sfertul de kilogram de mărgele primit în dar de la tată chiar în acea zi.

Construcţia spectacolului presupune întoarceri în timp, de la maturitate la copilărie, tocmai pentru a sublinia cauzele care au trunchiat, deformat destinul personajelor. O provocare, atât pentru regizor, cât şi pentru actori, care reuşesc pe deplin să ridice un spectacol lipsit de incongruenţe, valid din punct de vedere al mesajului şi al emoţiei. La coerenţa acestui adevărat concert teatral îşi mai aduc contribuţia scenografia (semnată de Albert Alpár), muzica (Bayer Sebastian) şi animaţia (Molnár Anna Luca şi Magyar Zsolt). În distribuţie îi regăsim pe actorii Bandi András Zsolt, Jancsó Elöd, Magyari Etelka şi Mátyás Zsolt Imre.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro