Timisoara

Două rețete sofisticate cu pui, numai bune pentru cei dragi

Două rețete sofisticate cu pui, numai bune pentru cei dragi

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
79

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă ții la sănătatea și la silueta celor dragi și vrei totodată să-i răsfeți cu mâncăruri delicioase, te poți baza pe rețetele cu delicioasa carne de pui. Aceasta are un conținut mare de proteine dar o cantitate de grăsime redusă, care se regăsește în mare parte în piele. Aceasta poate fi înlăturată înainte de a pune carnea la gătit și ai scăpat de grăsime. Un alt avantaj al cărnii de pui este acela că poate fi folosită de la rețete foarte simple, precum pieptul la grătar, până la unele mai complexe, cum ar fi rețeta de aripioare de pui la cuptor cu chutney de mere.

Cu astfel de preparate îți poți impresiona oricând familia dar și musafirii, așa că ne-am gândit că ți-ar fi de folos câteva rețete sofisticate pe bază de carne de pui.

Pui pe sticlă la cuptor

Acest preparat arată spectaculos, fiind foarte potrivit pentru ocazii speciale sau pentru zilele în care ai oaspeți la masă. Mai întâi, iată lista de ingrediente necesare:

  • un pui grill întreg
  • cinci căței de usturoi
  • două lămâi
  • condimente
  • 1-2 linguri de ulei
  • un pahar cu vin alb.

De asemenea, mai ai nevoie de o sticlă de jumătate de litru, care se umple pe trei sferturi cu apă rece.

Mai întâi, puiul se spală bine, după care se unge pe toate părțile cu ulei și se condimentează. După aceea, se așază pe sticla umplută în prealabil cu apă rece, apoi se pune într-o tavă pentru copt. Lămâile se taie apoi felii și la fel se procedează și cu usturoiul, iar ingredientele se adaugă în tavă, alături de puiul pe sticlă.

La final, se toarnă în tavă paharul de vin alb, apoi se introduce la cuptor, unde se lasă circa două ore, la o temperatură de 180 de grade C. Pe măsură ce puiul se rumenește, se stropește din când în când cu sucul din tavă, pentru a căpăta un plus de savoare. Când a căpătat o culoare aurie, se scoate de la cuptor, se extrage sticla și se „culcă“ pe un platou, pe un pat de cartofi sau mix de legume.

Piept cu sos de portocale și vin alb

Lista de ingrediente de care ai nevoie pentru această rețetă include:

  • o jumătate de kilogram de piept de pui dezosat și fără piele
  • două portocale
  • 100 de grame de făină
  • o linguriță de zahăr
  • 50 de mililitri de ulei de măsline
  • 50 de mililitri de vin alb
  • sare și piper, după gust.

Prepararea acestei rețete presupune două etape distincte – cea a pregătirii cărnii și cea a preparării sosului.

Prima etapă: taie pieptul de pui în fâșii, după ce l-ai spălat în prealabil. Condimentează bucățile de piept, dă-le prin făină, după care așază-le într-o tavă unsă în prealabil cu puțin ulei de măsline. Bagă tava la cuptor circa 20 de minute, la 180 de grade C. Când crusta de făină capătă culoarea aurie, scoate bucățile de carne din cuptor și lasă-le pe un platou, după care e timpul să treci la etapa a doua.

Pentru prepararea sosului, decojește portocalele și taie-le miezul și coaja cubulețe (ai grijă să elimini parte albă de pe interiorul cojii). Se pune din nou la încins puțin ulei de măsline, peste care se adaugă mai întâi cubulețele de portocală. Peste ele se pune sare și piper, după gust, iar când s-au rumenit ușor, adaugă și coaja, împreună cu zahărul, pentru un plus de savoare. Amestecă până când zahărul se topește, iar la final adaugă vinul alb. Sosul se mai amestecă timp de câteva minute până când capătă consistență, apoi se toarnă din tigaie peste bucățile de pui. Se servește cu salată verde sau de crudități.

Încearcă aceste rețete și le vei face o surpriză foarte plăcută celor dragi, la masa de prânz sau la cină.

Sursa foto: unsplash.com/photos/4qJlXK4mYzU