Timisoara

“ Double win “ pentru Vlad Neaga în etapa a II-a de CN Supermoto

“ Double win “ pentru Vlad Neaga în etapa a II-a de CN Supermoto

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
514

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

“ Double win “ pentru Vlad Neaga în etapa a II-a de CN Supermoto

Vlad Neaga, cel mai tanar sportiv titrat in Supermoto-ul romanesc, legitimat la CS Dumbrăviţa, a participat sâmbătă şi duminică la Arad, la a doua etapă de Campionat Naţional de Supermoto. Ca si la prima etapa, la startul competitiei au participat si cei mai buni doi piloti din Ungaria.
Sambata, Vlad a dominat sesiunea de calificari obtinand cel mai bun timp - 56,662 s/tur.
Plecat din pole position, duminica, in prima mansa, Vlad a fost depasit la start de cei doi piloti din Ungaria. Imediat a reusit sa recupereze o pozitie dar din pacate in turul trei a cazut, pierzând timp preţios până la revenirea în cursa (circa 20 sec.)
Tot ce a urmat de aici a ţinut de domeniul spectacolului motociclist. Timp de opt ture, Vlad a reuşit, printr-o mobilizare şi voinţă exemplară, să ajunga al treilea, apoi în următoarele ture a recuperat al doilea loc, reuşind în ultimele trei tururi să revină în fruntea cursei, pe care a şi câştigat-o. Motivaţia lui Vlad de a reveni în cursă ca învingător a fost atât de puternică, încât fiecare tur a constituit în sine un spectacol, dotat şi cu dramatism, care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură. Concentrarea, forţa, speculaţia cu inteligenţă a slăbiciunii şi a greşelii adversarului, l-au făcut pe tânărul pilot să înainteze, pas cu pas, pe podiumul campionilor.
Audienţa a apreciat întreg efortul, răsplătindu-l pe Vlad cu aplauze prelungite.
Manşa a II-a s-a anunţat şi ea interesantă , mai ales că unul dintre sportivii unguri a incercat din rasputeri sa se tina in plasa lui Vlad. Nu a avut nicio sansa sa-i tina piept campionului roman, acesta distantandu-se vizibil si castigand fara probleme. La final, Vlad a fost urmat de Sandor Vermes(Ungaria), Benjamin Onodi(Ungaria) si Sorin Traistaru(Arici Supermoto)
Dubla victorie în această a doua etapă pentru Vlad Neaga, actualul campion naţional de Supermoto şi primele puncte adunate în campionat.
Vă reamintim că Vlad Neaga, în prima etapă de Campionat a fost forţat să abandoneze, din motive tehnice.