Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Dreptul la educatie al refugiatilor

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 5 zile
Vizualizari
1147

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dreptul la educație al refugiaților

Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Polonia vor participa în perioada 11-15 februarie 2019, la Școala Gimnazială nr.16 Take Ionescu din Timișoara, la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ Programme – Strategic Partnership Project Nr:2018-1-TR01-KA229-060961_6 cu titlul The right of education of refugees and a little empathy (Dreptul la educație al refugiaților).

Școala Gimnazială nr.16 Take Ionescu Timișoara este implicată, pentru următorii doi ani, în două proiecte Erasmus+ de parteneriat școlar strategic.
Obiective acestui proiect sunt definite de următoarele teme : Integrarea copiilor refugiați în școală; Ce valori culturale și democratice cultivăm? Care sunt riscurile și cum putem să le prevenim? Ce metode și mijloace didactice folosim?
Prin acest proiect, profesorii din școala noastră beneficiază de schimburi de experiență, workshopuri în fiecare din tările partenere. În unele mobilități vor fi implicați și elevi , care la rândul lor, vor fi integrați în școlile partenere, pentru o întreagă săptămână .
Această primă întâlnire de proiect își propune să identifice problemele scpecifice fiecărei țări privind integrarea refugiaților în școală și în societate, să planifice activitățile și responsabilitățile fiecărui partener. Profesori din Grecia și Turcia (inițiatorul și coordonatorul proiectului) vor susține lecții în limba maternă pentru elevii școlii noastre, care astfel se vor confrunta, pentru o oră, cu situația elevului refugiat, integrat într-o altă limbă și cultură.
Vă invităm, cu convingerea că evenimentul este de interes pentru Dvs. și pentru societatea noastră, să participați în data de 11 februarie 2019, ora 9, la Școala Gimnazială nr. 16 Take Ionescu, la deschiderea acestui eveniment. Prezența Dumneavoastră ne onorează.

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro