Timisoara

Drepturile persoanelor cu dizabilitati prin intermediul unei brosuri

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
620

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Drepturile persoanelor cu dizabilități prin intermediul unei broșuri
Asociația Ceva de Spus a lansat broșura „Drepturile noastre pe înțelesul nostru” destinată persoanelor cu dizabilități.
La momentul acesta, persoanele cu dizabilități se confruntă zilnic cu obstacole și provocări la tot pasul, începând cu mediul fizic dar mai ales cel informațional.

Astfel că, tinerii Asociației Ceva de Spus au decis să schimbe această situație și au lansat ieri broșura „Drepturile noastre pe înțelesul nostru” destinată persoanelor cu dizabilități.
La eveniment au participat organizații neguvernamentale, DGASPC, Inspecția Socială dar și reprezentanți ai Universității de Vest.
„ Traducerea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități nu a fost ușoară. A fost nevoie de multă înțelegere și sprijin. Am lucrat 1 an de zile la traducerea acestei Convenții dar acum ne bucurăm că am putut face această broșură pentru persoanele cu dizabilităţi ” a declarat Elisabeta Moldovan copreședinta Asociației Ceva de Spus.
„Ne dorim ca prin lansarea acestei broșuri să facem un prim pas în accesibilizarea informațională. Este foarte mult de lucru,însă noi stăm la dispoziția instituțiilor care doresc să-și accesibilizeze informațiile” a declarat Raluca Popescu copreședinta Asociației Ceva de Spus.
Broșura poate fi achiziționată gratuit la sediul Asociației Ceva de Spus de pe strada Munteniei, nr 6.