Timisoara

Dumitrache s-a intors acasa cu o medalie de la Balcaniada

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Primul concurs internaţional, prima distincţie. După trei medalii pe plan intern, timișoreanul Cosmin Dumitrache (născut în 1994) și-a trecut în cont și un prim podium la o competiție internațională în acest sezon de sală. Sâmbătă, la Balcaniada Indoor, desfășurată la Istanbul, sportivul legitimat la CSM Timișoara s-a clasat al treilea la 60 de metri garduri, într-o cursă în care au concurat, în mare măsură, sportivi mult mai mari decât el.
Bănățeanul a fost cronometrat cu 8.10, primii doi ocupați ai podiumului coborând sub pragul de 8 secunde. Proba a fost câștigată de grecul Konstantinos Douvalidis, care a întregistrat 7.80, urmat de David Illariani, sportiv georgian în vârstă de 33 de ani, cu 7.88.
Pentru Cosmin Dumitrache e cea de-a patra medalie a acestui început de an atletic. Timișoreanul s-a impus de două ori în această probă, pe plan intern, în prima și a treia etapă a Campionatului Național. Între aceste două performanțe, și-a mai trecut în cont și o medalie de argint, tot la 60 de metri garduri, în cadrul Campionatelor Naționale Universitare de la Bacău.
România a avut o comportare onorabilă la Balcandiaă unde a obţinut 9 medalii, sportivul pregătit de profesorul Ioan Damaschin fiind mezinul lotului.