Timisoara

Dune, construirea imperiului interior

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
686

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 18 iulie 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită marți, 18 iulie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Dune, construirea imperiului interior.
Prezintă: Robert SZEPESI
Loc de desfășurare: AMBASADA, str. Anton Seiller, nr. 2

"Misterul vieții nu este o problemă ce se cere rezolvată, ci o realitate care trebuie trăită."
Frank Herbert, Dune

În cadrul operei sale, romanul Dune ce deschide saga omonimă, Frank Herbert încearcă să ne ofere propriile sale răspunsuri la marile întrebări ale vieții prin intermediul aventurilor tânărului Paul Atreides. În confruntarea sa cu circumstanțele vieții, la fel de schimbătoare precum vânturile planetei deșertice Arrakis, acesta ne dezvăluiecă izvorul nesecat al Apelor Vieții nu se află în exterior, ci în interiorul propriei ființe, putând fi descoperit prin metoda clasică a cuceririi de sine. Povestea sa devine astfel un exemplu situat în afara timpului, trecut și viitor deopotrivă, putând servi tuturor acelora care îndrăznesc să privească Destinul în față.
Vă invităm la o prelegere în cadrul căreia să explorăm împreună învățăturile despre cucerirea de sine pe care această epopee a viitorului o oferă prezentului. Dintre temele abordate în această prelegere menționăm:
  • De la prinț al confortului la victimă a destinului
  • Gom Jabbar – bestie sau ființă umană
  • Furtuna circumstanțelor și înfruntarea deșertului – adaptarea prin dezvoltare de sine
  • Cucerirea destinului – proiecția viitorului.

Intrarea este liberă.