Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Elegant sau casual? Cum te îmbraci în funcție de ocazie

Elegant sau casual? Cum te îmbraci în funcție de ocazie

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
468

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Urmează să pleci undeva și nu știi dacă este o ocazie potrivită pentru o ținută casual sau pentru un look elegant? Această dilemă este foarte frecventă, căci între un outfit simplu și unul rafinat poate exista, de multe ori, o linie fină.

Unele evenimente sau contexte cer un cod vestimentar concret, în timp ce altele lasă loc de interpretare pentru fiecare invitat. Iar pentru că fiecare persoană este diferită, cineva poate considera potrivit un look extravagant, iar altă persoană poate adopta un look casual, relaxat, pentru același context. Cu toate acestea, există câteva repere în funcție de care te poți ghida, pentru a alege outfitul potrivit.

Iată cum să alegi ținuta corectă în orice situație!

1. Ține cont de locație

De multe ori, locația unei întâlniri sau a unui eveniment poate dicta codul vestimentar. De exemplu, dacă mergi la o petrecere sau la o aniversare organizată într-o sală tip ballroom sau un restaurant stylish, este evident că ținuta elegantă este alegerea potrivită. Poți purta cu încredere o rochie feminină, din satin sau catifea, alături de unul dintre numeroasele modele deosebite de sandale cu toc subțire și înalt și o poșetă tip plic, la fel de rafinată.

Pe de altă parte, există și ocazii în care locația este o grădină, o terasă cu piscină sau un alt spațiu chic, în aer liber, ceva mai relaxat decât o sală de evenimente. În acest caz, o ținută de tip cocktail, smart casual, este varianta câștigătoare. Poartă o rochie mai puțin elegantă, dar totuși feminină și stylish, cu o pereche de sandale fără toc sau cu toc mic. De asemenea, poți alege și un outfit pe bază de pantaloni culottes și cămașă vaporoasă, alături de sandale cu platformă, din piele întoarsă. Iar dacă locația este una casual, precum o cafenea, un local sau o clădire de birouri, păstrează ținuta în același registru. Poartă o fustă sau o pereche de pantaloni simpli, un top clasic sau o cămașă și un cardigan sau un sacou de zi cu zi.

2. Specificul evenimentului

O nuntă poate reprezenta un eveniment rafinat și luxos sau o adunare intimă și nepretențioasă – totul depinde de protagoniști și organizatori. De aceea, este esențial să surprinzi specificul evenimentului la care urmează să participi și să nu pleci de la premisa că toate nunțile sau botezurile sunt la fel.

Cu toate acestea, majoritatea evenimentelor importante din viața cuiva, precum nunta, botezul sau diferite aniversări, impun o ținută elegantă prin excelență.Apoi, evenimentele precum petrecerea de Crăciun a companiei pot implica un cod vestimentar tematic, pe care trebuie să-l iei în calcul. Dacă acesta poate fi interpretat într-o manieră elegantă, ai varianta cea mai sigură pentru o ținută potrivită.

Nu în ultimul rând, dacă ocazia despre care vorbim este o întâlnire de business organizată la sediul companiei sau într-un local din oraș, optează pentru o ținută smart casual. Poartă o pereche de pantaloni office, o cămașă colorată și o pereche de pantofi fără toc sau o fustă creion, o cămașă simplă și o pereche de sneakerși confortabili.

3. Persoanele care vor participa la eveniment

A te îmbrăca potrivit cu fiecare ocazie poate reprezenta o provocare, mai ales dacă nu ai experiența unor evenimente dintre cele mai variate. Cu toate acestea, dacă vei ține cont de aspectele de mai sus și de acest al treilea element, vei reuși să ai mereu apariții corecte.

În cazul în care ocazia implică întâlnirea cu familia sau cu prietenii apropiați, ținuta poate fi în spectrul casual. Iar dacă este vorba despre un cadru formal, în care vor fi prezenți parteneri de business, persoane importante din sfera profesională sau oameni pe care încă nu-i cunoști foarte bine, este indicat să te prezinți într-o manieră elegantă și profesionistă.

Acestea sunt câteva reguli de bază pentru alegerea ținutei corecte în funcție de ocazie. În cazul în care încă ești indecisă, poți întreba organizatorii ce dress code recomandă invitaților. Îți vor răspunde cu plăcere!

Sursa foto: pexels.com/photo/woman-holding-mug-with-coffee-sitting-at-desk-1260599/

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro