Timisoara

Elisabeta Moldovan, copresedintele Asociatiei Ceva de Spus - membra in conducerea EPSA

Elisabeta Moldovan, copresedintele Asociatiei Ceva de Spus - membra in conducerea EPSA

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 9 ani si 8 luni
Vizualizari
1171

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ascultați-ne! Avem Ceva de Spus!

În perioada 4-6 octombrie s-a organizat Conferința internațioanală a auto-reprezentanților ”Hear our voices!”, la Zagreb, Croația. Elisabeta Moldovan (prima din dreapta), copreședintele Asociației Ceva de Spus a devenit membră în conducerea Platformei Europene a Autoreprezentanților (EPSA).

Conferința a fost deschisă de către Primarul Zagrebului, Miniștrii Administrației și Politicilor Sociale, dar rolul principal a fost bine-nțeles al autoreprezantinților. Termenul “autoreprezentant” se referă la o persoană cu dizabilități care își comunică opinia și își solicită ferm drepturile în comunitate iar Asociația ”Ceva de Spus” a fost reprezentată de trei tineri: Moldovan Elisabeta, Crainic Lăcrămioara și Răzvan Rogojan.

În cele 3 zile ale conferinței au fost diferite dezbateri privind drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale la vot, la familie, la viața în comunitate. Workshopurile au fost susținute de persoane cu dizabilități intelectuale și au abordat teme precum ”Viața independentă în comunitate”, ”Violență și dizabilitate”, ”Dreptul de a ne întemeia o familie”, ”Dreptul de a fi eu”, ”Să dărmăm zidurile”, etc.

Ultima zi a avut loc Adunarea Generală a Platformei Europene a Autoreprezentanților (EPSA) unde pe lângă discutarea planurilor viitoare s-a completat și echipa de conducere a Platformei.
”Eli a avut un discurs clar, elegant, bine structurat în care și-a prezentat motivația și planurile. A vorbit liber și onest în fața unei audiențe de peste 100 de persoane din 20 de țări. Nu e de mirare că a fost admisă cu bucurie în conducerea EPSA. Ar putea fi sursă de inspirație pentru mulți politicieni români.” ne povestește Zoltán Szövérdfi – persoană de suport a grupului.
”Vrem ca vocile noastre să fie ascultate și dacă ne unim forțele cu celelalte organizații din Europa avem mai mari șanse să ne atingem scopurile. Vrem să trăim în comunitate ca orice om!” concluzionează Elisabeta Moldovan, copreședintele Asociației ”Ceva de Spus”.