Timisoara

“Epoca lui Ceausescu - Pictura in stil naiv“, de Herma Kopernik-Kennel

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
1481

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 28 aprilie 2014 - Duminica 11 mai 201418.00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Scriitoarea și pictorița Herma Köpernik-Kennel vine din Germania la Timișoara, pentru a prezenta în perioada 28 aprilie – 11 mai 2014 expoziția „Epoca lui Ceaușescu – pictură în stil naiv“ la Memorialul Revoluției.

Herma Köpernik-Kennel a devenit cunoscută ca autoare și ilustratoare de cărți pentru copii în stil naiv. „Krokodile machen kleinen Handstand“, „Der Zirkusbär“ și „Die Reise mit der Pfeffermaus“ sunt doar câteva din îndrăgitele cărți pentu copii ale autoarei germane.

Herma Köpernik-Kennel s-a dedicat nu doar scrierii, ci și picturii. Picturile care alcătuiesc expoziția „Epoca lui Ceaușescu – pictură în stil naiv“ au fost pictate în același stil naiv preferat de ea și au rezultat între 1979 și 1983. În această perioadă Herma Köpernik-Kennel a locuit împreună cu soțul ei în România. „Ceaușescu kommt“ și „Restaurantul Zorille“ sunt câteva dintre picturile care vor fi expuse în curând în Timișoara.

Prima expoziție a Hermei Köpernik-Kennel cu picturi în stil naiv a avut loc în anul 1980 în București. După aceasta au urmat alte expoziții în Belgrad, Zagreb, Viena, Copenhaga, Luxemburg, Straßburg, Bonn, Bruxelles, Geneva și München.

Vernisajul
expoziției „Epoca lui Ceaușescu – pictură în stil naiv“ va avea loc în data de 28 aprilie, la ora 18.