Timisoara

Estera Dobre merge in Serbia in cautarea biletelor pentru Rio

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
573

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că își dorește ca 2-3 sportivi să obțină calificarea la Jocurile Olimpice în cadrul turneului programat între 15 și 17 aprilie, la Zrenjanin (Serbia). Timiseanca Estera Dobre are sanse mari sa ajunga la Olimpiada din aceast an.
''Noi ne dorim să obțină biletele pentru Rio toți cei 12 care sunt în lotul pentru Serbia. Dar sper să ne întoarcem cu 2-3 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de acolo. Am mare încredere în Alina Vuc (48 kg), este o sportivă în formă și cred că se va califica încă de la acest prim turneu. Apoi, Estera Dobre este și ea în formă și sper să ne facă o bucurie la 58 de kilograme. Apoi este și Virgil Munteanu, la categoria 59, care are șanse la greco-romane. Iar la libere avem așteptări de la Andrei Dukov (57 kg) și Rareș Chintoan (130 kg). Chintoan ar realiza o performanță pentru că ar fi cea de-a patra participare la Jocurile Olimpice din cariera lui'', a afirmat oficialul FRL.
Cei 12 sportivi care vor reprezenta România la turneul de calificare de la Zrenjanin (15-17 aprilie) sunt: lupte libere — Andrei Dukov (cat. 57 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Vlad Caraș (96 kg), Rareș Chintoan (130 kg); greco-romane — Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Ilie Cojocari (74 kg), Attila Tamas (85 kg); lupte feminin — Alina Vuc (48 kg), Estera Dobre (58 kg) și Adina Popescu (69 kg).
În prezent, România are un singur luptător calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Alin Alexuc (98 kg, greco-romane), grație locului 5 obținut de acesta la Campionatele Mondiale de anul trecut.