Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Ești din Timșoara și vrei un șemineu pe lemne de calitate premium? Meșterii ne învață la ce trebuie să fim atenți!

Ești din Timșoara și vrei un șemineu pe lemne de calitate premium? Meșterii ne învață la ce trebuie să fim atenți!

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1331

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Construcția de seminee pe lemne funcționale și cu un design deosebit, nu este o muncă tocmai ușoară. Un astfel de proiect implică multă responsabilitate atât în etapa de montaj, cât și a mentenanței ulterioare. Implicarea totală este necesară tocmai pentru a evita riscul unei funcționări defectuoase cauzate de probleme care pot fi minore, dar și de probleme tehnice care pot pune în pericol siguranța locuinței și a celor dragi.

Așadar, specialiștii în soluții de încălzire alternativă ne sfătuiesc să ne îndreptăm atenția întotdeauna către un model de șemineu premium, capabil să îmbine funcționalitatea cu aspectul estetic atrăgător. Sibienii de la PEFOC ne propun o gamă de produse de calitate, șeminee clasice pe lemne, sobe premium, coșuri de fum profesionale și o sumedenie de alte accesorii fabricate de producători renumiți, care vor asigura succesul oricărui proiect termic.

În continuare vom încerca să îți prezentăm o parte din cele mai importante aspecte pe care un specialist Pefoc le aplică atunci când montează șeminee sau sobe pe lemne care livrează căldură în condiții optime de funcționalitate, confort și siguranță.

Alege materiale de calitate


Un șemineu este trainic atunci când este construit cu materialele potrivite. Astfel, este esențial să acorzi o atenție semnificativă materialelor folosite, indiferent de tipul de șemineu - clasic, pe lemne sau electric. În plus, un material de foarte bună calitate nu doar că rezistă în timp, dar se remarcă și prin finisaje deosebite, care contribuie la designul șemineului.

Pregătește locul pentru construcția șemineului


Înainte de a trece la construcția propriu-zisă a șemineului, trebuie să stabilești locul în care va fi montat acesta. Pentru instalarea șemineului va trebui să ții cont de dimensiunile focarului, grosimea materialelor necesare pentru izolare, modelul dorit, precum și alți parametri tehnici. De asemenea, înainte de a începe construcția șemineului, este necesară curățarea locului de amplasare și tratarea pereților cu amorsă specială.

Racordarea focarului la coșul de fum


După montajul focarului conform schițelor de amplasare, următorul pas constă în racordarea la un coș de fum ceramic, din cărămidă sau din inox. Această etapă este deosebit de importantă și trebuie realizată de către specialiști. În plus, folosind un burlan de calitate superioară, îți vei asigura etanșeitatea perfectă. În cazul în care tubul de evacuare nu este montat corespunzător, pot exista scăpări de gaze care afectează nu doar funcționalitatea șemineului, ci și siguranța locuinței și a familiei. În plus, nu este de dorit să strici întreaga construcție după doar câțiva ani de funcționare pentru a înlocui sau repara coșul de evacuare. În schimb, pentru cei care locuiesc la bloc și vor să trăiască experiența unui șemineu fermecător în livingul din apartament, pot alege varianta unui semineu electric incorporabil care nu necesita munca de întreținere a unui coș de fum!

Realizarea structurii de rezistență


În partea inferioară a focarului se pot utiliza plăci izolatoare pentru construcția soclului. Aceste plăci au o greutate redusă spre deosebire de cărămida plină și sunt ideale pentru această secțiune a focarului, mai ales că aici nu se produc temperaturi înalte. În schimb, în partea superioară a focarului se vor folosi placi de silicat de calciu sau placi ceramice radiante, special concepute pentru a rezista la căldura puternică generată de arderea combustibilului folosit. Pentru un plus de rezistență și siguranță, specialiștii lipesc plăcile izolatoare și umplu rosturile cu adeziv flexibil, conceput special pentru construcția șemineelor.

Finalizarea șemineului și ultimele detalii tehnice


În ultima etapă, cea de finalizare a construcției șemineului, este important să acorzi o atenție deosebită dimensionării grilelor. În acest sens, va trebui să iei în considerare doar dimensiunea interioară de evacuare a grilei, nu cea totală. Practic, din dimensiunea totală va trebui să mai scazi aproximativ 2-3 cm.

Așadar, pe lângă aceste recomandări legate de montaj este important să ții cont de indicațiile specialistului care se va ocupa de șemineul tău. Magazinul online pefoc.ro îți stă la dispoziție cu produse premium și servicii de montaj profesionale - totul pentru ca șemineul tău să fie instalat în condiții impecabile de funcționare și siguranță.

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro