Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Eufonia Festival

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1563

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 13 septembrie 2021 - Sambata 2 octombrie 2021

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

A patra ediție a festivalului Eufonia, cel mai important festival de muzică de cameră din vestul României, născut din dorința de a contribui la dezvoltarea dimensiunii culturale și cultural-educative a regiunii Banat, va începe în data de 13 septembrie 2021 și se va încheia pe data de 2 octombrie la Timișoara. În cadrul acestei ediții, limbajul universal al muzicii va aduce laolaltă 12 muzicieni internaționali deosebiți, care vor concerta și vor preda cursuri de măiestrie la Timișoara și în vestul României.

Publicul și tinerii muzicieni participanți vor avea parte de patru concerte extraordinare cu artiștii invitați, patru concerte cu participanții la cursurile de măiestrie, zece concerte educaționale, douăsprezece cursuri de măiestrie pentru tineri muzicieni, o conferință susținută de Angelica Postu despre prevenirea sindromului Burnout și două concerte sociale. Dinamica festivalul va cuprinde orașele Timișoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Jimbolia și zona rurală din vestul României. Cu această ocazie, 50 de tineri muzicieni din 4 țări, vor beneficia de cursurile de măiestrie din cadrul festivalului Eufonia.

Printre muzicienii de excepție care vor participa în cadrul festivalului Eufonia din acest an se numără Nurit Stark din Israel la vioară, Cedric Pescia din Elveția la pian, Stephan Forck din Germania la violoncel, Manuel Hofer din Austria la violă, Matthieu Ancelin din Franța la flaut, David Mathe din Germania la fagot, Ib Hausmann din Germania la clarinet, Simona Sindreștean din Danemarca la oboi, Vlad Popescu din Germania la vioară, Andrei Gologan din Austria la pian și Samuel Seidenberg din Germania la corn. La această ediție, în premieră în România, Angelica Postu, muzicoterapeut la spitalul Berlin Charite va susține un workshop intensiv dedicat trainingului mental și emoțional. Inedit este și faptul că Nurit Stark cântă la o vioară Pietro Guarneri di Mantua Violin (1710) iar Manuel Hofer cântă la o violă Gasparo da Sàlo, Brescia (1590).

Primul concert din cadrul festivalului Eufonia - the language of music este despre poezie, limbaj universal, folclor și conexiuni interculturale prin muzică. Concert de deschidere al festivalului Eufonia - The language of music, “Sound Poems” este o fuziune de imagini sonore care creează un poem muzical deschis de o rapsodie și încheiat de o piesă numită “Poeme Mystique”. Al doilea concert se desfășoară sub atmosfera mistică a cvintetului cu pian compus de Ernest Bloch, o lucrare interpretată foarte rar și una dintre capodoperele acestui compozitor. Concertul Mystique este deschis de o selecție realizată de pianistul Cedric Pescia din preludiile compuse de Claude Debussy, compoziții impresioniste care creează o atmosferă poetică și feerică.

Despre Eufonia

Eufonia Festival este născut din dorința organizatorilor de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, dorind includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional. În 2019, Eufonia devine primul festival din România care integrează muzicoterapia în programul său.

Acest proiect este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă Timiș, European Capital of Culture și Ministerul Culturii. A patra ediție a festivalului

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii