Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Examene clinice pe care trebuie sa le efectuezi in trimestrul II de sarcina

Examene clinice pe care trebuie sa le efectuezi in trimestrul II de sarcina

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
291

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trimestrul II de sarcina este considerat de majoritatea femeilor gravide deoarece nu se mai produc schimbari majore in organism. Trimestrul II de sarcina incepe din saptamana a 13-a si se termina in saptamana 28, timp in care fatul continua sa creasca, i se dezvolta sexul, unghiile si muschii, iar stresul sarcinii resimtit de mame pana atunci incepe sa scada.

Asa cum ai avut vizite regulate la furnizorul de asistenta medicala in primul trimestru de sarcina, va trebui sa respecti un program de examinare si pentru cel de-al doilea trimestru. Controalele si evaluarile realizate in trimestrul II de sarcina ajuta la monitorizarea dezvoltarii si sanatatii copilului, dar si la monitorizarea starii tale de sanatate generala. Iata care sunt posibilele examene clinice pe care trebuie sa le efectuezi in trimestrul II de sarcina:

Teste de rutina

Pentru fiecare vizita la medic, vei continua sa faci teste de urina pentru a verifica productia de proteina si zahar, dar si orice tip de infectie care ar putea sa apara. Tot in cadrul testelor de rutina, medicul specialist iti va verifica greutatea si tensiunea arteriala.

Ecografie cu ultrasunete

Ecografia cu ultrasunete mai este numita si morfologie fetala in trimestrul II de sarcina. Aceasta este necesara pentru verificarea conditiei bebelusului incepand cu a 20-a saptamana din timpul sarcinii si este mai putin folosita pentru aflarea sexului. Dar ecografiile cu ultrasunete pot fi realizate chiar si in primul trimestru de sarcina, daca medicul specialist considera acest examen clinic ca fiind esential. O ecografie cu ultrasunete realizata in al doilea trimestru de sarcina ofera posibilitatea de a verifica data aproximativa a nasterii, anatomia fetala, placenta si lichidul amniotic. Daca in urma ecografiei, medicul specialist suspecteaza prezenta unei anomalii genetice, este posibil sa fie necesare o serie de teste genetice suplimentare.

Teste pentru monitorizarea glucozei

Acest tip de test verifica riscul de aparitie a diabetului gestational - o forma de diabet pe termen scurt care se dezvolta la unele mame in timpul sarcinii si poate provoca probleme pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Acest tip de test se realizeaza in trimestrul II de sarcina, in intervalul de la 24 pana la 28 de saptamani, dar poate fi necesar si mai devreme daca o femeie prezinta riscuri mari de diabet gestational. Pentru realizarea testului de monitorizare a glucozei vei fi nevoita sa consumi un lichid zaharos, iar ulterior sa faci un test de sange pentru a verifica nivelurile de glucoza din organism.

Amniocenteza


Amniocenteza este un examen clinic prin care medicul preia o mostra din lichidul amniotic care inconjoara fatul pentru a verifica existenta unor probleme de sanatate, cum ar fi tulburarile cromozomiale, problemele genetice si defectele de tub neurial. Amniocenteza poate fi efectuata in perioada de la 15 la 20 de saptamani in trimestrul II, mai ales la femeile care sunt considerate cu risc mare de a naste un copil cu aceste tulburari.

Examenele clinice din timpul sarcinii, atat pentru trimestrul I, cat si pentru trimestrul II sunt foarte importante pentru sanatatea ta si a copilului tau. Alege-ti un furnizor de servicii medicale prenatale si natale care sa aiba grija de familia ta!

Sursa foto: shutterstock_366734759.jpg

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro