Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Expertii maxistil-cosuridefum.ro isi asigura clientii: confectionam cu un grad ridicat de precizie toate cosurile proiectate

Expertii maxistil-cosuridefum.ro isi asigura clientii: confectionam cu un grad ridicat de precizie toate cosurile proiectate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cosurile de fum moderne sunt realizate cu mare precizie si doar din materiale care rezista in timp. Maxstil-cosuridefum.ro isi asigura clientii: confectionam cu un grad ridicat de precizie toate cosurile proiectate.

Acesti producatori de cosuri de fum ofera produse precum:
- Cosuri de fum din inox si tabla zincata izolat
- Cosuri de fum din inox dublu izolat
- Cosuri de fum simple neizolate.

Focul din interiorul semineului poate atinge temperaturi extrem de ridicate. O captuseala din otel inoxidabil pentru cos de fum protejeaza lucrarile din lemn adiacente si alti combustibili de transferul acestei calduri extreme. Dupa un timp, subprodusele caustice ale arderii mananca imbinarile de mortar ale unui sistem de evacuare a fumului captusit cu placi de fum de teracota. Acest lucru face o situatie extrem de periculoasa.

Semineul este acum susceptibil la un incendiu de cos, punand in pericol intreaga casa si familia. De multe ori, o aerisire sau un cuptor va trebui recaptusit, de asemenea, deoarece aceste sisteme de evacuare sufera deteriorari in timp. Zidaria care inconjoara un semineu, in sistemul de evacuare a fumului, in camera de fum si in cutia de foc este susceptibila de a fi deteriorata din cauza produselor secundare corozive ale arderii. Natura acida a gazelor de ardere mananca de fapt imbinarile de mortar ale sistemului de evacuare a gazelor arse dintre placile de ardere, permitand transferarea mai multa caldura catre combustibilii din apropiere. Deoarece aceste gaze nu sunt continute si evacuate corespunzator, gazele mortale, cum ar fi monoxidul de carbon, se pot scurge in casa.

Captuselile din otel inoxidabil ajuta la prevenirea lipsei de mortar sau a placilor crapate care se gasesc adesea in cosurile de fum care nu au captuseala sau au o captuseala facuta din placi de lut. Lipsa mortarului sau a placilor sparte poate permite fumului si gazelor nocive sa patrunda in pod si spatiul de locuit. Puteti monta izolatie in jurul captuselii pentru a impiedica acumularea de creozot, ceea ce poate duce la un incendiu de cos.

Izolatia reduce curentii de aer rece din interiorul cosului de fum atunci cand nu folositi semineul. In acest fel, puteti ramane cald chiar si atunci cand semineul nu este folosit. De asemenea, otelul inoxidabil va impiedica cosul sa fie deteriorat de produsele de ardere care sunt corozive. Cu captuseli din otel inoxidabil, dioxidul de carbon, apa, creozotul si fumul parasesc cosul de fum fara a atinge zidaria cosului. Asta inseamna mai putine probleme de reparatii pentru proprietari pe drum.

De asemenea, ceea ce este atat de grozav la o captuseala de cos de fum din otel inoxidabil este ca este rezistenta la coroziune, astfel incat va rezista mult timp fara a avea probleme de scurgere. Un alt avantaj major al captuselilor din otel inoxidabil? Va puteti economisi toata energia pentru a aprinde un incendiu in loc sa instalati si sa intretineti captuseala de cos.

Captuselile rotunde din otel inoxidabil sunt usor de instalat in comparatie cu alte tipuri de captuseala si sunt, de asemenea, mult mai usor de curatat cu o curatatoare de cos, deoarece nu trebuie sa va faceti griji cu privire la colturile patrate care pot prinde depunerile de creozot. Drept urmare, garniturile din otel sunt relativ mai ieftine, ceea ce, din nou, inseamna mai multi bani in portofel.

Un alt plus sigur al instalarii unei captuseli de fum din otel inoxidabil este optimizarea eficientei oricarui aparat. Pentru o aspiratie optima, raportul dintre dimensiunea focarului si sistemul de evacuare trebuie sa fie exact asa, altfel exista riscul de aparitie a fumului. Unitatea de incalzire (insertie, arzator pe lemne etc.) va detalia exact ce dimensiune va face sistemul de evacuare a fumului pentru cel mai bun sistem de ventilatie. Cosul de fum din casa dumneavoastra a fost construit la dimensiunea focarului existent. Deoarece o insertie sau o soba cu lemne nu are, in mod evident, aceeasi dimensiune cu deschiderea facuta pentru focar, trebuie facute ajustari si in sistemul de evacuare a fumului pentru a reduce riscul de aparitie a fumatului.

Captuselile de cos de fum din otel inoxidabil sunt recomandate pentru cuptoarele pe ulei, cazanele pe lemne, cuptoarele pe gaz, sobele pe peleti, inserturile de semineu si sobele moderne pe lemne, atata timp cat sunt dimensionate corespunzator. Aceste sisteme de captuseala ajuta la reducerea transferului de caldura catre combustibilii din apropiere si sporesc eficienta generala a oricarui aparat de incalzire din casa dumneavoastra. Este imperativ sa urmati instructiunile producatorului atunci cand dimensionati si instalati orice captuseala din otel inoxidabil.

Captuselile de fum din otel inoxidabil pot fi fie rigide, fie flexibile, astfel incat pot fi instalate in orice forma de cos, chiar si intr-unul cu coturi. Ele vin in diferite grosimi si rezistente, in functie de nevoile voastre. De asemenea, pot fi folosite pentru diferite tipuri de aparate, cum ar fi seminee si sobe pe lemne. Si sunt potrivite pentru combustibili, de la lemn la gaz.

Cosurile de fum necaptusite mai vechi sau cele cu captuseli deteriorate pot prezenta un risc de siguranta pentru ocupantii casei voastre, permitand gazelor si fumului sa patrunda in spatiul de locuit sau in mansarda. O captuseala din otel inoxidabil este un pas important pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe cei dragi de aceste pericole. In plus, captuselile va reduc sansele de incendiu la cos prin reducerea acumularii de creozot, care este foarte inflamabil.

Pentru o performanta optima este necesara o captuseala de cos de fum. Cu o captuseala, veti avea un tiraj adecvat, ceea ce va imbunatati eficienta combustibilului. In plus, chiar si atunci cand nu utilizati semineul, o captuseala va impiedica curentii descendenti sa va raceasca spatiile de locuit si sa va majoreze facturile la incalzire.